banner488

Kırkışık, Hayvan İçme Suyu Göletine Kavuşuyor

Kırkışık, Hayvan İçme Suyu Göletine Kavuşuyor
banner496
Çine Ziraat Odası Başkanlığı’nın kepçesi bir yandan dağlık alanlarda zeytinlik yollarını açmaya devam ederken, diğer yandan mahalle halkının hayvan içme suyu gölet yapım isteklerini de karşılıyor.

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan ve yönetim kurulu üyeleri, Kırkışık Mahalle Muhtarı Nurullah Çakmak ve Zekariye Özcan’ın hayvan içme suyu gölet talebini duyarsız kalmadı. Ziraat Odası Başkanlığı, Kırkışık Mahalle yolu üzerinde su depolarından akan suyun boşa gitmemesi, hayvanların yazın su ihtiyaçlarının giderilmesi için hayvan içme suyu gölet yapım çalışmasını başlattı.

Boşa akan sudan hayvanların faydalanması istediklerini söyleyen Zekeriye Özcan, “Muhtarımızdan yolun kenarında içme depolarından akan suyun boşa gitmemesi için gölet istedik. Muhtarımızla birlikte talebimizi Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan’a ilettik. Bizlerin düşüncelerini olumlu karşılayan Başkanımız zaman kaybetmeden Ziraat Odasına ait kepçeyi mahallemize gönderdi. Şu an kepçe gölet yapımı için çalışıyor. Muhtarımıza ve Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Halkın isteklerini yerine getirdikleri için mutlu olduklarını söyleyen Kırkışık Mahalle Muhtarı Nurullah Çakmak, “Suyumuz boşa akmayacak, mahallemizin hayvanları yazın susuzluk çekmeyecekler. Bende Başkanım Özkan Atıgan ve yönetimdeki arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Muhtar Çakmak, Çerçioğlu’ndan yol açılması için yardım bekliyor

Ayrıca Kırkışık Mahalle Muhtarı Nurullah Çakmak, “Asmalılar Mahallesi ile Ünlüce Mahallesi bağlantı yollunda bulunan zeytinliklere ulaşımı kolaylaştırmak için Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan paletli kepçeyi istemiştik. Başkanımız Çerçioğlu söz vermişti yol yapım çalışması için Ziraat Odası Başkanlığı ile beraber bu sorunu çözeceklerini söylemişlerdi. Ben müracaatımı yaptım Büyükşehir Belediyesine, ama yolun geçeceği arazi sahiplerinden muvafakatname istediklerini bildirmişler. Kepçe çalışırken, tarla ve zeytinlik sahiplerinin huzursuzluk çıkarmasından tedirginler. Ben kepçenin çalışacağı yerdeki arazi sahipleriyle görüştüm, onlarda arkamda olduklarını söylediler. Yolun sorunsuz bir şekilde açılmasını sağlaya biliriz. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan vatandaşımız açısından önemli olan bu yolun açılması için bizlere yardımcı olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Atıgan, “Seçilmiş kişiler görevlerini yerine getirmeli”  

Kırkışık Mahallesi hayvan içme suyu göletinin çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Özkan Atıgan, “Mahalle Muhtarlarımızla beraber çalışan mahallelerde delegelerimiz var. Ama bazı delegelerimizde bu konularda bizlerle irtibata geçmedikleri için muhtarlarımız sorunları çözmeye çalışıyor. Muhtarımız vatandaşının isteğini, bizlere kendi özellikle gelerek gölet ihtiyaçlarının olduğunu belirtti. Kendisine ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum Buradaki hayvanlarımızın yazın su sıkıntısı çekmemesini sağlamak için Ziraat Odası Meclisinde bu konuyu gündeme getirdik ve yönetimdeki arkadaşlarımızın da onayıyla hayvan sulama gölet yapımına kepçemizi gönderdik. Kepçeyi mahallelerimizde bulunan çiftçilerimizin basit işlerinde zeytinlik yolları açmakta, boru döşemede, hayvan sulama gölet yapımlarında, hayvan ölümlerinde mezar kazmakta yardımcı olmak için aldık. Çiftçilerimizden odamız adına toplanan aidatlar tekrar çiftçimizin hizmeti için harcanıyor. Mahalle delegelerimizin titizlikle görevlerini yerine getirmeleri istiyorum” dedi.  














Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2017, 14:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472