banner488

Kınalı Kuzular Askere Uğurlandı

Kınalı Kuzular Askere Uğurlandı
banner269
Çine’de vatani görevini yapacak olan 97/1 tertip askerler, Çine Terminali'nde davul zurna eşliğinde uğurlandılar.

Çineli gençler, Çine Askerlik Şubesine kendi istekleriyle müracaat ettiler. Çine Askerlik Şubesinden birliklerine sevk evrakı alan 97/1 tertip 70 genç, askeri birliklerine hareket etmeden önce Çine Terminali’nde davul zurna eşliğinde eğlendiler. Sevinç ve hüznün bir arada yaşandığı asker uğurlaması sırasında, bazı Mehmetçik anneleri, gözyaşlarına hakim olamadı. Asker adayları, vatani görevini yerine getirecek olmaktan dolayı gururlu olduklarını belirttiler. Vatani görevlerini yapmak üzere Askeri birliklerine gittiklerini söyleyen askerler” Çok mutluyuz, Allaha şükür vatani görevimizi yapmak için gidiyoruz. Yıllardır bunu bekliyorduk” dediler.

Karakollar Mahalle Muhtarı Yalçın Kavak’ın yiyeni Orçun Kavak’ın da aralarında bulunduğu kınalı kuzular karşılıklı zeybek oynadılar. Coşku ve sevincin bir arada yaşandığı uğurlama töreninde Muhtar Yalçın Kavak, “İşte biz bu yüzden büyük bir milletiz. Biz kınalı kuzularımızı askere yollarken ağlamak yerine büyük bir coşku ve gururla yolluyoruz. Vatan görevi en kutsal görevdir. Biz de asker ocağı Peygamber ocağıdır. Bu görevinizi en iyi şekilde yerine getireceğinizi biliyorum ve sizi önce Allah'a, sonra Türk Silahlı Kuvvetlerimize emanet ediyorum" dedi.

Askere gidecek olan Mehmetçikler aileleri ve arkadaşlarıyla vedalaştıktan sonra "En büyük asker bizim asker" sloganıyla askeri birliklerine uğurladılar.








Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472