banner488

Kaymakam Demir, “Marjinal Arazi Vasfı Taşımaktadır”

Kaymakam Demir, “Marjinal Arazi Vasfı Taşımaktadır”
banner496

OSB’de genişleme çalışmaları ile ilgili Çine Organize Sanayi Başkanı ve aynı zamanda Çine ilçe Kaymakamı Özkan Demir, basında açıklaması yaptı.

Çine Kaymakamı ve aynı zamanda Organize Sanayi Başkanı Özkan Demir ve OSB yönetim kurulu üyelerinin de eşlik etti basın toplantısında, OSB’nin genişletilmesi konusunda verimli tarım arazileri değil, tarım arazilerinin korunması gözeterek onay verilen araziler kapsama alındığı açıklandı. Kaymakam Demir, OSB’de yapılan 2. Etap genişleme çalışmalarının Aydın Valiliği bünyesinde 16 kurumun incelemesinden ve onayından geçerek yer tespit çalışmalarının yapıldığını söyledi.

“Tepkileri anlayışla karşılıyoruz”

Kaymakam Demir kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla yapmış olduğu basın açıklamasında şunlara yer verdi; “Son günlerde artan bir şekilde OSB'mizin genişleme konusu medyada ısrarla haber olarak yer almaktadır. Konuyla ilgili arazileri kamulaştırma sahasında kalacak vatandaşlarımızın tepkilerini anlayışla karşılıyoruz. Ancak konu maksadından uzak bir şekilde tartışılmaya başlandığı için bazı açıklamaları yapma gereği hissetmekteyiz. İlgili vatandaşlarımıza konuyla ilgili yapılan çalışmaları uzun uzun ve detaylı olarak defaten anlatmaya çalıştık. Ancak konunun ya tarafımızdan tam olarak anlatılamadığını ya da anlaşılamadığını ve kamuoyuna da yanlış anlatıldığını gözlemlemekteyiz. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bu açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.

Valilik Bünyesinde Kurumlar İnceliyor

Mevcut OSB'mizde yerler tamamen tahsil edilmiş ve tesislerin kurulum çalışmaları bir yandan devam ederken, bir yandan da Yurtbay Seramik gibi marka firmalar olmak üzere yer talepleri devam etmektedir. Kamuoyuyla memnuniyetle paylaşmak isteriz ki özellikle seramik fabrikalarının ısrarlı ve büyük miktarda yer talepleri ile karşı karşıyayız. Yer taleplerine cevap verme noktasında zaman kaybetmemek ve yatırım taleplerine bir an önce cevap vermek adına OSB'mizin 2. Etap genişleme çalışmaları geçen yıl başlamış ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın gözetiminde Aydın Valiliği bünyesinde 16 kurumun incelemesinden ve onayından geçirilerek yıllar sürebilecek yer tespiti çalışmalarında azami gayretle sona gelinmiştir. Tespit edilen arazilerin esas özelliği 'Marjinal Arazi' vasfını taşımasıdır. Yapılan çalışmalarda gündemdeki tartışmalara açıklık getirilmesi bakımından, özellikle Tarım İl Müdürlüğünün mevcut mevzuatlar çerçevesinde, tarım arazilerinin korunmasını gözeterek onay verdiği araziler kapsama alınmıştır.

“Takdir Vatandaşımızındır”

Yapılacak tüm çalışmalarda çevre mevzuatları da titizlikle uygulanacaktır. Dolayısı ile fabrikaların kansere yol açacağı endişesine mahal yoktur. Kamuoyumuzun ve tüm Çineli yurttaşlarımızın bilmesini isteriz ki OSB'miz kar amaçlı bir yapı değildir. Çine'de yaşayan 50 bin vatandaşımıza ait ve onlar için yasalar çerçevesinde çalışan kamusal bir kurumdur. Vatandaşlarımızı mağdur etmek, sıkıntıya sokmak gibi bir düşünce içinde olması düşünülemez. OSB Yönetim Kurulu Başkanı olmak yanında İlçe Kaymakamı olduğumun unutulmaması gerektiğini, Kaymakamlık görevimin gereği olarak da vatandaşlarımızı mağdur etmemek için yapılabilecek her şeyi yine mağdur olacaklarını ifade eden vatandaşlarımızla ve devlet büyüklerimizle birlikte; bugün de, yarın da müşterek ve onların yanında olarak yapılacağını ifade etmek isterim. Takdir tüm Çineli vatandaşlarımızındır” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2018, 18:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472