banner488

Kaya Ailesi Arı Oğuluna Sahip Çıktı

Kaya Ailesi Arı Oğuluna Sahip Çıktı
banner496

Çine'de yaşayan Kaya ailesi, evlerinin önüne gelen bal arılarını sahiplendi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, aileyi arıcılığa teşvik ederek ekipman desteğinde bulundu.

Çine'nin Evciler Mahallesinde yaşayan 72 yaşındaki Rafet Kaya ve 66 yaşındaki Nazike Kaya çiftinin evlerinin önüne gelerek bal arılarını sahiplenerek arıcılığa başladı. Çine Belediyesi'nden yardım isteyen Kaya çifti, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer duyarsız kalmadı. Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut aileyi ziyaret ederek, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer tarafından aileye hediye edilen arıcılık ekipmanlarını takdim etti.

Arılardan önce korkan Nazike Kaya, “Ben Kur'an-ı Kerim okuyor, eşimde traş oluyordu. Bir uğultu duymaya başladık ve çok korktum. Ardından bir arı kütlesi gördüm. Ben tenekeyi çalınca ağacın dalına kondular. Allah razı olsun arı uzmanı Hüseyin Basri Çalışkan bey, biz sokağa çıkamadığımız için her türlü yardımı yaptı, kovanımızı getirdi ve arılara gerekli ilgi ve alakayı gösterdi. Her gün bir fincan şerbet vermeye çalışıyorum. Arılarım çoğalıyormuş. Allah razı olsun, arı uzmanı Hüseyin Bey bizlere gerekli tüm desteği sağlıyor. Onun bana vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda arılarıma gözüm gibi bakmaya çalışıyorum. İnşallah torunlarıma, çocuklarım gibi baktığım arılarımın yapmış olduğu baldan yemek nasip olur" dedi.

Belediye olarak aileye arı ve bal yetiştiriciliği konusunda destek saylayacaklarını söyleyen Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, "Albert Einstein, 'Eğer arılar yeryüzünden kaybolursa insanın sadece 4 yıl ömrü kalır. Arı olmazsa döllenme, bitki, hayvan, insan olmaz' demiş. Dünyanın var olması ve yaşama bu kadar etkili arılarımıza sahip çıkan Kaya çifti bizleri çok mutlu etti. Bizde teşekkür ziyaretimizi gerçekleştirerek kendilerine belediye başkanımız Enver Salih Dinçer Bey'in selamı ile beraber ekipman desteğini takdim ettik" ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472