banner488

Karakollar Mahallesindeki Kireçli Deresi sorunu kalkıyor

Karakollar Mahallesindeki Kireçli Deresi sorunu kalkıyor
banner496

Yıllardır atıl durumda bırakılan ve hiçbir şekilde çalışma yapılmayan Karakollar Mahallesi’ndeki Kireçli Deresi, Karakollar Mahalle Muhtarı Gültekin Celep’in girişimleriyle DSİ Aydın Şube Müdürlüğü tarafından dere ıslah çalışmaları gündeme alındı.

Karakollar Mahalle Muhtarı Gültekin Celep, muhtar seçildiği günden itibaren mahalleden geçen ve senelerdir kirlilik sorununa bir türlü çözüm bulunamaması nedeniyle eleştirilerin odağında olan Kireçli Deresinin ıslah edilmesiyle ilgili çalışmaları neticeye ulaştı. Karakollar Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların yıllardır kabusu haline gelen, evlerinin duvarlarının rutubet almasına, pislik ve görüntü kirliliğine neden olan Kireçli Dere ıslahı için Muhtar Celep, DSİ ve tüm yetkililere gerekli olan dere ıslah çalışmaları için dilekçeleri verdiğini bugüne kadar bir sonuç alamadığını söyledi. Celep, tüm çabaları sonucu olarak Kireçli Dere ıslahı için ek proje kapsamında 500 metre mahalle içinde bulunan kesim, toplamda bin 500 metre uzunluğunda olan derenin ıslahı gündeme alındığını müjdeledi.

Muhtar Gültekin Celep, “Muhtar seçildikten 6 ay sonra DSİ yetkilileriyle görüşerek Kireçli Dere ıslahı için dilekçemizi verdik. Mahallemin ihtiyaçları doğrultusunda ve halkımızın yanında olmak için seçildiğim günden beri elimden geleni yapmak için uğraştım. Yetkililer derenin sorumlusu olarak sizlere yardımcı olacağız dediler. Ama yazışmaların tamamlanması gerektiğini söylediler. Bunun üzerine Ankara’ya giderek Aydın Milletvekilimiz Mustafa Savaş’la görüştük. Vekilimiz bütçe çalışmaları tamamlandıktan sonra ayrılan bütçeye göre yazışmaların tamamlanmasını bekliyoruz dedi. Aydın Milletvekilimiz Rıza Posacı’nın Çine’yi ziyaretinde mahallemin Kireçli Dere ıslahı ile ilgili sorunlarını ilettim. Vekilimiz yetkilileri arayarak durum hakkında bilgi aldı. Şu anda Kireçli Deresi, ıslahı çalışmaları projesi kapsamına alındığını, öncelikli sorunları giderme konusunda gündemde olduğunu öğrendik. Bizlere yardımcı olan vekillerimize ve tüm yetkililere teşekkür ederim” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472