banner488

Kaltun, Diyaliz Merkezi için protokol imzaladı

Kaltun, Diyaliz Merkezi için protokol imzaladı
banner496
Çine Devlet Hastanesi’nde yapılacak olan Diyaliz Merkezi Binası için Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ile Kaltun Madencilik adına Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer arasında ön protokol imzalandı.

Aydın Valiliği'nde yapılan ön protokol imza törenine Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, hayırsever şirket Kaltun Madencilik adına Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer ile Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik katıldı.

“Çine’ye ve çevre ilçelere katkısı büyük olacak”

Çine Devlet Hastanesi'ne bir diyaliz merkezi inşaatı yapmak üzere Kaltun Madencilik adına Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer ile ön protokol imzalamak için bir araya geldiklerini söyleyen Vali Koçak, "Kesin protokolü bakanlığımızın istişaresi sonrası tekrar imzalayacağız. Hayır işinde acele etmek lazım kaidesiyle bir an önce ön protokolü imzalayalım arkasından da işin nasıl yapılacağına dair detayları belirleyelim. Çine’nin ihtiyacını karşılayacak bu proje önem arz etmektedir. Bununla birlikte Kaltun Madenciliğin devam eden sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha eklemesi, ilimizde sağlık alanında hayırseverlerin katkıları önemlidir. Protokole kadar gelinen süreçte Milletvekilimiz Mustafa Savaş Bey’in önemli katkıları olmuştur. Bu nedenle kendisine de bu protokole şahit olarak imzası yer almaktadır. Çine’de yapılacak Diyaliz Merkezin hem Çine’ye hem de diğer ilçelerdeki diyaliz hastalarına katkısı büyük olacaktır. Türkiye'nin son 15 yılda sağlık alanında çok önemli atılımlar yapıldı. Hastanelerde kuyrukların oluştuğu, birkaç dakikalık hekim görüşmesi için günlerce beklendiği, raporların alınamadığı, ilaçların bulunamadığı acil hastalara ambulans temin edilemediği bir Türkiye’den şu anda en gelişmiş sağlık sistemlerinin sağlandığı bir ülke konumuna geldik. Aydın’da da sağlık göstergelerimiz iyi durumda sadece nitelikli yatak oranımız düşük. İnşallah onu da şehir hastanesini yaptığımızda yüzde yüzlere ulaştıracağız. Bu tür eksiklerimizi hayırsever kurumlarımızın desteği ile kapatıp Aydın’ı sağlık alanında da en iyi noktalara getirmiş olacağız. Bu anlamda bir eksiğimizin giderilmesini sağlayan Kaltun Madenciliğe ve Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer’e teşekkür ediyorum. Emeği geçen saygı değer Milletvekilimiz Mustafa Savaş Bey’e teşekkür ediyorum. Bu örneklerin artarak devam etmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 “Elimizden geldiğince yardımda bulunmaya çalışıyoruz”

Çine Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezini inşasını yapmayı üstlenen Kaltun Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer ilerleyen dönemlerde sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğine değinerek şunları söyledi; “Bu yatırım sizin destekleriniz sayesinde meydana gelmiş bir yardımdır. Milletvekilim Mustafa Savaş Bey’in çok emeği geçti. Biz, aile ve şirket olarak daha önce bu tür sosyal hizmet yatırımlara imza atmıştık. Elimizden geldiği kadar şirket olarak yatırımlara devam edeceğiz. İnşallah ilerleyen zamanlarda diğer alanlarda da yatırım yapmaya imkanımız olur” dedi.

“Çine, 70 diyaliz hastasına hizmet verecek”

Şahit olarak protokole imza atan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş protokolün Çinelilere hayırlı olmasını diledi. Vekil Savaş, " Çine Hastanesi Başhekimi Engin Bey'le hastanemizin eksiklerini konuşuyoruz. Diyaliz hastalığı önemli bir hastalıktır ve bu hastalar diyaliz için Aydın merkeze gelmektedir. Çine’de 70 diyaliz hastası var hastanemizde 37’sine bakabiliyoruz. Diğer hastalarımız Aydın’da hizmet alıyor. Devlet-millet işbirliği ile hayırsever iş adamımız Yüksel Bey'e konuyu açtık, kendileri bu konuda desteklerini esirgemediler. Yapılacak olan hizmetin tamamını hayırsever iş adamız karşılamaktadır. Ben, Kaltun Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer buradan teşekkür ediyorum.”





Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472