banner488

Kadastro, Çineli vatandaşlarla davalık oldu

Aydın Kadastro Müdürlüğü tarafından Çaltı’daki bir arazide yapılan kadastro yenileme çalışmaları sonucunda 10 Çineli vatandaş, Maliye Hazinesi ile davalık oldu.

Kadastro, Çineli vatandaşlarla davalık oldu
banner496
 Davalılardan birinin hayatta olmaması nedeniyle mirasçılarının da duruşmaya çağrıldığı davada toplamda 10 Çineli’ye,  Aydın Kadastro Müdürlüğü tarafından yapılan kadastro yenileme çalışmalarında Maliye Hazinesi’ne ait Çaltı Köyü’ndeki 943 no’lu mera parselinin yüzölçümünde azalma olduğu tespit edilerek,  mera sınırının kadastral komşusu olan arazi parsellerinde artış saptanmasının ardından dava açıldı.

Maliye Hazinesi’nin açtığı ‘Kadastro yenileme tespitine itiraz’ davası ile Çine’de ikamet eden Yüksel Gözkaya, Mehmet Uysal, Şerife Arat, Ayper Köse, Bucak Köyü’nden Nuri Madran, Nihat Madran, Çaltı Köyü’nden Faruk Uysal, Aydın Uysal, Ahmet Emin Uysal, Ünlüce Köyü’nden ise Mustafa Çetin davalık oldu.

Keşif, tapu kayıtları, askı ilan cetvelleri, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından düzenlenen teknik rapor ve Yargıtay kararlarının kanıt gösterildiği dava, 4232 sayılı mera Vevobahis kanunun 4. Maddesi’nin (“Mera, yaylak ve kışlaklar özel mülkiyete geçirilemez, amacı dışında kullanılamaz, zamanaşımı uygulanamaz , sınırları daratılamaz”) ihlali gereğince ilk olarak 26.06.2013 tarihinde açıldı.

“Bu işte bir yanlışlık var!”

5 aydır süren dava, henüz netliğe kavuşamamasının yanı sıra Ünlüce Köyü’nde ikamet eden ve kendisi de davalık olan Mustafa Çetin(68), halen tam olarak neden davalık olduğuna anlam veremezken, “Neye göre tespit edilmiş anlam veremedik. Ben yıldan yıla birkaç sefer Çaltı’daki arazime uğrarsam uğrarım. Bunun dışında kendi arazime bir santim artsın diye kanun dışı hiçbir şey yapmadım. Bu işte bir yanlışlık var.” şeklinde konuştu.

Öte yandan önümüzdeki duruşma 25 Aralık tarihinde yapılacak.(Murat TAN) 



Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2013, 22:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472