banner488

Kabri yenilenen Şehit Duran, dualarla anıldı

Çineli Şehit Erkan Duran, Çine Belediyesi tarafından Çine Kavşıt Köyü Mezarlığı’ndaki yenilenen mezarı başında dualarla anıldı.

Kabri yenilenen Şehit Duran, dualarla anıldı
banner269

Çine’ye Kavşit Köyü doğumlu olan ve 1995 yılında Mardin’in Ömer İlçesinin Harmankaya Mevkiinde, bölücü terör örgütü mensubu vatan hainlerinin araziye koyduğu mayına basarak gencecik yaşta şehit olan J. Komd. Er Erkan Duran, 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle mezarı başında anıldı.

Çine Kavşıt Köyü Mezarlığı'nda şehidin kabri başında düzenlenen törene, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cemalettin Giden, Çine İlçe Emniyet Müdürü Pinbahis Ali İhsan Özçelik, Çine İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, Kavşit Köyü Muhtarı Ali Fuat Orhan, Şehit babası Durmuş Ali Duran ve çok sayıda köylü de katıldı.

Şehidin mezarının yenilenmesine ilişkin talebin kaymakamlığa iletildiğini söyleyen Çine Kaymakam Özkan Demir, “Biz bu konuyla ilgilenirken Çine Belediye Başkanımız da duydu ve şehidimizin mezarının yenilenmesi ile ilgili gerekli desteği sağladı. Şehidimizin kabrini yeniledik. Bugün 18 Mart Şehitleri Anma Günü. Günün anlam ve önemi nedeniyle de, bugün şehidimizin kabrini ziyaret ettik” dedi.

Şehidin babası Durmuş Ali Duran, Çine Kaymakamı Özkan Demir ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e şehit evladının mezarlığının yenilenmesi ile ilgili olarak gerekli destek ve ilgilerinden ötürü teşekkür etti.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ise, “Şehit ailelerimize ve gazilerimize sadece bir gün değil, her gün destek olmamız ve ellerinden tutmamız gerekiyor. Şehidimizin kabrini yenilemek bize nasip oldu” şeklinde konuştu.

Daha sonra Çine İlçe Müftüsü Feyyaz İdin'in, şehidin mezarı başında okuduğu duanın ardından tören son buldu.



Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2014, 19:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472