banner488

İstiklal Marşı’nın kabulü Çine’de de kutlandı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 93. Yılı Çine’de Anadolu Öğretmen Lisesi’nin hazırlamış olduğu “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı” ile kutlandı.

İstiklal Marşı’nın kabulü Çine’de de kutlandı
banner496

Çine Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Garnizon Komutanı Cemalettin Giden, Çine Belediye Başkan Vekili Mithat Burhan Kandemir, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mümtaz Avcı, Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Çine İlçe Müftüsü Feyyaz İdil, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve çok sayıda veli de katıldı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimize saygı duruşu ve İstiklal Mariobet Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine Anadolu Öğretmen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Kadriye Çalı yaptı.

Ardından slayt eşliğinde İstiklal Marşı’nın kabul süreci ve Milli Şairimiz M. Akif Ersoy’un hayatı izlendi.

Çine Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinde Şeyma Kılıç’ın okuduğu Mehmet Akif Ersoy’a ait ‘Bülbül’,  Beyzanur Eraslan ise ‘Çanakkale Destanı’ adlı şiirlerini okudu.

11/C sınıfı öğrencilerinin oratoryosundan sonra Namık Kemal Ortaokulu öğrencisi Şüheda Ceylan’ın okuduğu İstiklal Marşı’nın 10 kıtası salonu dolduran davetlilerden büyük beğeni topladı.

Program sonunda Kaymakam Demir, tarafından İstiklal Marşı’nı okuyan Şüheda Ceylan ve ailesine çiçek ve hediye verdi.





Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2014, 16:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472