banner488

İmam Hatip Ortaokulu, Kızılay Haftası'nı Bağışta Bulunarak Kutladı

İmam Hatip Ortaokulu, Kızılay Haftası'nı Bağışta Bulunarak Kutladı
banner496

Kızılay Haftası kapsamında Kızılay Aydın Kadın Kolları ve Gençlik Kolları tarafından Çine İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilerde farkındalık yaratmak adına çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Çine İmam Hatip Ortaokulu toplantı salonunda gerçekleşen Kızılay Haftası etkinliği kapsamında Kızılay görevlileri öğrencilere Kızılay’ı tanıttı. Kızılay Aydın Kadın Kolları Başkanı Gönül Şahin Mezkit, Türk Kızılay’ın kuruluşunun 150. Yıldönümü kapsamında Aydın Kızılay Şubesi çeşitli okullarda etkinlikler düzenlendiğini ve Kızılay’ın sadece kan bağışlama kurumlu olmadığını ve ihtiyaç anında bütün vatandaşların yanında olduklarını öğrencilere aktararak Türk Kızılay’ı hakkında bilgiler verdi. Kızılay ile ilgili video izletilerek, öğrencilerle sohbet halinde Kızılay’ın önemi vurgulandı. Kızılay ekibi; öğretmen ve öğrencilerin yakalarına Kızılay rozeti taktı. Çine İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri topladıkları yardımları ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere Kızılay yetkililerine teslim ederken, Kızılay Aydın Kadın Kolları’da okul için öğrencilere hediye kolisini verdi. Okul bahçesinde öğrenciler eğlenceli dakikalar geçirdi.

150. yıllarında Kızılay'ın sadece kan bağışlama kurumu olmadığına dikkat çeken Kızılay Aydın Kadın Kolları Başkanı Gönül Şahin Mezkit, öğrencilere Kızılay hakkında bilgiler verdi. Mezkit, "Türk Kızılay’ı Aydın Şubesi olarak Kızılay haftası nedeniyle okullarımızdan yoğun ilgi var. Okullardaki öğrenciler bize, sosyal sorumluluk projesi kapsamında evden getirdikleri kullanılmamış eşya ya da gıda bağışını getiriyor, biz de onları ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak böyle bir kampanya oluşturduk. Bunun yanı sıra tabi ki kan hayat kurtarır biliyorsunuz ‘Hayatım Kızılay’ diyoruz. Türk Kızılay’ı Aydın Şubesi kadın kolları olarak da biz bütün ihtiyaç sahiplerinin yanındayız. Sadece afet anında değil, ihtiyaç anında da bütün halkımızın vatandaşımızın yanındayız. Biz, Çine’de İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimizle buluştuk. Türk Kızılay’ının sadece kan bağışı olarak tanınmasını istemiyoruz. Kızılay her zaman her yerde ihtiyaç sahiplerinin yanında. Kızılay şubemize gelerek bizleri ziyaret edip etkinliklerimizde bizimle beraber olmalarını istiyoruz " ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Arif Güngör, eğitim gören öğrencilerinin sosyal sorumluluk bilincini artırmak amacıyla Kızılay Aydın Şubesi ile bir etkinlik oluşturduklarını ifade ederek, "Okulumuzda Kızılay haftasında farkındalık oluşturmak için Kızılay ile birlikte veli, öğretmen, idare işbirliği içerisinde bir etkinlik planladık. Bu etkinlikte Kızılay sağ olsun bizi yalnız bırakmadı. Öğrencilerimizden yardım toplandı. Çocuklarda da farkındalık oluşturuyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2018, 14:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472