banner488

Haziran Ayı Belediye Meclisi Toplantısı Gerçekleşti

Haziran Ayı Belediye Meclisi  Toplantısı Gerçekleşti
banner269

Çine Belediye Meclisi Haziran ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. 7 Gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Çine Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince 2018 yılı Mayıs ayı meclis toplantısını Çine Belediye Havuzlu Sosyal Tesisler Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer başkanlığında başlayan toplantıda 7 gündem maddesi ile komisyonlardan ve müdürlüklerden gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı. Alabayır Mahallesinde kadastro çalışmalarında görev yapmak üzere Gülben Elma, Yaşar Çatalkaya, Bayram Candar, Yüksel Pınar, Recep Altıntaş, Adem Açıkgöz bilirkişi olarak belirlendi. Akçaova Mahallesi 334 parsel sayılı taşınmazın kamulaştırılması ve Kavşit Mahallesi 444 ada 1 parsel sayılı taşınmazda bulunan parka şehit ismi Erkan Duran'ın verilmesi oy birliği ile kabul edildi. LGS sınavında ilçede başarılı ilk üç, 8. sınıf öğrencisine ödül olarak ve 1 öğretmenin turistik gezi amaçlı Balkanlara gönderilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Belediyemize ait ekli listedeki gayrimenkullerin ada/parsel numaraları değiştiğinden satış işlemleri için güncelleme kararına, AK Parti Meclis üyeleri ret oyu verirken, CHP'li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

“Zamanında gayrimenkulleri biz satmasını bilirdik”

Gayrimenkullerin satış işlemleri ile ilgili söz alan AK Partili Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Doğan, “2015 yılında gayrimenkul satışında şöyle demiştiniz: bakımı zor, çok küçük, bunları satmamız gerekiyor. Meclis oy çokluğu ile yetki verdi. Akabinde satışlarınız devam etti. En büyük parsellerden biri Bucak, Kargı Mahallesinde olduğunu bilmekteyiz. Burada halkın çok yüksek serzenişleri var. Mahalleli biz zamanında sattırmadık, bizler satmasını bilirdik. Şimdi satıyorlar ama hiç bir hizmet de etmiyorlar, diyor. Bu serzenişlere kulak verilmesini istiyoruz" dedi.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ise, “Örnek verdiğiniz yerlerden biri toplulaştırma ile ilgili bir talep idi diğeri de bir vatandaşımız içindi. Diğer yerler bizim için işe yaramayan kullanılmayan yerler. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Aynı hassasiyeti de şeker fabrikaları, hükumetimizin para kazanan yerler ile ilgili de gösterirseniz seviniriz. Biz içinde işçilerin çalıştığı fabrikaları satmıyoruz, boş arsa tarla gibi şeyleri satıyoruz” şeklinde cevapladı.

Raşit Kalkan’ın ismi verilecek

Gündem dışı olarak AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Doğan, eski Çine Belediye Başkanı merhum Raşit Kalkan'ın isminin bir cadde ya da sokakta yaşatılması önerisinde bulundu. Önerisinde Doğan, “Eski Çine Belediye Başkanı, hayırsever iş adamı Raşit Kalkan abimizin ilçemize devlet ve millet el birliği ile çok hizmeti olmuştur. Onun isminin bir cadde yada sokakta yaşatılması çok anlamlı olur” dedi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Doğan'ın bu önerisinin yerinde ve uygun olduğunu belirterek, "Önümüzdeki meclise kadar Raşit Bey için uygun bir yer belirlemeye çalışalım. Çok da güzel olur" şeklinde konuştu.

.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2018, 16:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472