banner488

Hazır giyim ihracatçıları erken seçim istemiyor

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan ve 4 siyasi partinin TBMM’de temsil edilme hakkı kazandığı genel seçimler ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Hazır giyim ihracatçıları erken seçim istemiyor
banner269

Seçimlerden saatler sonra başlayan erken seçim tartışmalarından Türk halkının rahatsız ve tedirgin olduğunu belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Türk halkının siyasilere uzlaşı ve ortak hareket etme görevi verdiğini, siyasilerden beklentilerinin bu görevi yerine getirmeleri olduğunu kaydetti.

Yeni parlamentodan beklentilerinin ülkemizin demokratik, ekonomik ve sosyal açıdan 2023 yılı hedeflerine uyumlu çalışma yapması olduğunu kaydeden Kızılgüneşler, Parlamentodan bir çok hükümet alternatifi çıkacağına inandıklarını, seçenekler denenmeden erken seçim söylemlerinin Türkiye’nin hayrına olmadığını savundu.

Seçilen milletvekillerinin daha mazbatalarını almadan ortaya atılan erken seçim söylemlerini doğru bulmadıklarını dile getiren Kızılgüneşler, “Türk halkı gibi iş dünyası temsilcileri olarak bizler de uzlaşı istiyoruz. Kutuplaşmanın önüne geçecek, sağduyulu yaklaşımlar bekliyoruz. TBMM’de temsil edilecek siyasi partilerden birlikte iş yapmalarını, proje geliştirmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Türk halkının uzlaşıdan ve çözüm sürecinin devamından yana tercihini ortaya koyduğunu anlatan Kızılgüneşler şöyle devam etti: “Türk halkı parlamenter sistem içerisinde çoğulcu bir anlayışla bir hükümet kurma görevi verdi. Siyasiler bu mesajı doğru algıladıkları takdirde önümüzdeki seçimlerde Türk halkının takdirini kazanacaklardır.”


Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 11:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472