banner488

HAYTAP Suç duyurusunda bulundu

Çine’de öldürülen köpekle ilgili olarak HAYTAP İzmir Temsilciliği Aydın Valiliği ve İçişleri Bakanlığına dilekçe yolladı.

HAYTAP Suç duyurusunda bulundu
banner496

Geçtiğimiz günlerde Çine Çarşı Merkezi’nde bir sokak köpeğinin Çine İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru A.G. tarafından tabanca ile öldürülmesi olayının ulusal basına da yansımasının ardından, HAYTAP(Hayvan Hakları Federasyonu) yetkilileri harekete geçti.

 

Bu sokak köpeği de olsa polis köpeğinden daha değersiz olmayacağını belirten HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, olayı şiddetle kınadığını belirterek Aydın Valiliği’ne ve İçişleri Bakanlığı’na dilekçe ile müracaatta bulundu.

 

Polis memurunun görevini kötüye kullandığını iddia eden Esin Önder, polisin akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılması ve görevden el çektirilmesi gerektiğini savunarak, “Kendi köpeğini koruyamayan polis memuru, TC vatandaşlarının güvenliğini nasıl sağlayacaktır?” dedi.

 

Bu olayla ilgili olarak gazetemize de mesaj atan Önder, Uğur Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yılmaz Sağlık’ın Çine Belediye Başkanı ile yaptığı röportajı değerlendirerek, “Uğur Gazetesi’nin bu konudaki hassasiyetine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda köpeklerle yaşamayı öğreneceğiz diyerek bu konuda gerekli uygun çalışmaların yapılacağını söyleyen Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer’in görüşlerini ve çözüm yolundaki çalışmalarını da takdirle karşılıyorum.” şeklinde konuştu.

 

HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder’in Aydın Valiliği ve İçişleri Bakanlığına gönderdiği dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“Basında yer haber alan açıklamaya göre 19.1.2013 tarihinde köpeğini gezdiren polis memuru A…G… köpeğine havlayan sokak köpeğini 4 el ateş ederek öldürmüştür...

 

2559 sayılı POLIS VAZİFE VE SELAHİYET KANUNU’nun Ek 2’de sunulan ilgili maddesinde polisin silah kullanma yetkisi “görevini yaparken direnişle karşılaşması” şartına bağlanmıştır. 

Bu  polis memuru köpeğini korumak için silah mı kullanmasi gerekliydi. Bu demekdir ki  kişi zorda kaldığında görevini kötüye kullanarak silah kullanacaktır??

Kendi köpeğini koruyamayan polis memuru, TC vatandaşlarının güvenliğini nasıl sağlayacaktır?

Polis, sahipsiz hayvanı öldürerek aynı zamanda 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ihlal etmiştir.

Sonuç olarak,

Polis memuru hakkında soruşturma açılarak gerekli cezai işlemlerin uygulanmasını talep ediyoruz.

 

Gorevden el çektirilmesini talep ediyoruz..

 

Aklının yerinde olup olmadığının araştırılmasını talep ediyoruz..

Dilekçeme 4982 ve 3071 sayılı kanunlar gereğince yanıt verilmesini rica ederim.

 

Saygilarimla,

 

- 2559/Madde 16: Polis, görevini yaparken direnişle karşılaşması halinde, bu direnisi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde  zor kullanmaya yetkilidir. Zor kullanma yetkisi kapsamında, direnmenin mahiyetine ve derecesine göre ve direnenleri etkisiz hale getirecek şekilde kademeli olarak artan nispette bedeni kuvvet, maddi güç ve kanuni şartları gerçekleştiğinde silah kullanılabilir.

- 5199/ Madde 13: Kanuni istisnalar ile tıbbi ve bilimsel gerekçeler ve gıda amaçlı olmayan, insan ve çevre sağlığına yönelen önlenemez tehditler bulunan acil durumlar dışında yavrulama, gebelik ve süt anneliği dönemlerinde hayvanlar öldürülemez.”


Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2013, 01:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
esin onder
esin onder - 11 yıl Önce

ilginize tesekkur ediyorum...

belediye başkanımıza da kısırlastırma ve rm konusunda bilgilendirme yapılacaktır...

saygilarimla,

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472