banner488

Hacılar Kutsal Topraklara uğurlandı

Çine ilçesinden, kutsal topraklara umre görevini yapmak için 40 hacı adayı uğurlandı.

Hacılar Kutsal Topraklara uğurlandı
banner269

40 Umre yolcusu, Çine Merkez Çarşı Camii önünden imam ve hatiplerin okuduğu dualarla uğurlandı. Yapılan uğurlama töreninde konuşan İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, umreye gidenlerin huzurlu ve sağlıklı bir yolculuk yapmasını diledi.

Umrecilere ziyaret edecekleri toprakların öneminden bahseden Çine İlçe Müftüsü İdin, “Ziyeret yapılacak topraklar, Hz. Âdem’den sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa (sav)’e kadar hemen bütün peygamberlerden Allah’a giden yolu, Hazretine doğru varan yolu, sırât-ımüstakîm’i öğrenmiş ve izlemiş, atamız Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail’in Allah’a teslim oluşuna, şeytana karşı kazandıkları zaferlere sahne olan, çaresiz, yalnız ve çileli Hacer’in, henüz küçük bir bebek olan İsmail’i için “Medet Ya Rab!” nidalarıyla Safa ve Merve arasında defalarca koşarak gidip geldiği  ve ardından şırıl şırıl akan zemzemle mükafatlandığı topraklardır. Hz. Cebrail’den vahiy, Hz. Muhammed’den Kur’an, Hz. Bilal-i Habeşî’den ezan dinlemiş, İslâmın dört büyük halifesi Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali’den hutbeler dinlemiş, Hz. Hamza, Sa’d b. Ebî Vakkas, Zeyd b. Hârise, Ebû Ubeyde b. el-Cerrah, Amr İbnü’l-Âs ve Halid b. Velid gibi meşhur İslam bahadır ve kumandanlarından cihad nutukları dinlemiş topraklardır. Hz. Ammarların, Yasirlerin, Sümeyyelerin işkenceler altında inlerken bile söyledikleri kelime-i tevhid, kelime-i şehâdet ve tekbir nidalarına tanıklık etmiş, şanlı, İslamlığıyla namlı, ecdadımızın arz-ı ihtiramına sahne Maksibet ve şâhit olmuş topraklardır.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Umreye gidecek   Ekonomik Tip Uzun 24 günlük 5. Tur’la kutsal toprakları ziyaret edecek Çineli Kardeşlerimize hayırlı yolculuklar diler, kazasız, belâsız, elemsiz, kedersiz umrelerini tamamlayarak, yerlerine, yurtlarına,  evlerine, ocaklarına,  işlerine salimen ve gânimen kavuşmayı   nasip eylesin Mevlam” dedi.





Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2015, 16:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472