banner488

Güler Bisiklet Ailesi ‘kan vererek, can verdi’

Türk Kızılayı Aydın Kan Bağışı Merkezi’ne bir destekte Güler Bisiklet sahibi ve çalışanlarından geldi.

Güler Bisiklet Ailesi ‘kan vererek, can verdi’
banner496

Çine Merkezi Taksi Durağı önünde Türk Kızılay Aydın Kan Bağışı Merkezi’nin gezici TIR’da kan bağış kampanyasına Güler Bisikletin Sahibi Halit Güler ve çalışanları da  "Kan Bağışı Hayat Kurtarır” sloganı altında kan bağışında bulundu.

Güler Bisiklet Ailesi olarak bir hayata da biz can verelim diyen Güler Bisikletin Sahibi Halit Güler, “Kan vermek, can vermektir. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz. Ayrıca kan vermenin veren kişiye de yararı saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Biz de Güler Bisiklet ailesi olarak kan bağışı desteğinde bulunmak istedik” dedi.

Çine Halkının kan bağışı konusunda çok duyarlı olduğunu söyleyen görevli Özcan Çivicioğlu, “ Kan Bağışı kampanyamıza katılan Güler Bisiklet sahibi ve çalışanlarına bu duyarlılıklarından dolayı öncelikle teşekkür ederim. Bölgede kıyasladığımız zaman Çine halkı bu konuda daha duyarlı. Bütün vatandaşlarımızın sadece Çine’ye mahsus değil, Aydın’ın ve Türkiye’nin vatandaşlarının birazcık daha duyarlı olmasına ihtiyaç var. Çünkü hastanelerimizde kan bekleyen hasta sayımız kadar maalesef kan bağışlayanımız yok. Dolayısı ile Kızılay bu konuda organizasyonu yapabilmesi için kendi emeği yeterli değil. Vatandaşın duyarlılığı da önemli. Ne kadar çok gönüllümüz olursa o kadar çok insana faydamız olacak. Mümkün oldukça duyarlı olalım” şeklinde konuştu.

Kan Bekleyen Hasta Sayısı Fazla

Türk Kızılay’ın yapmış olduğu eğitim çalışmaları sayesinde kan bağışları istikrarını koruduğunu ifade eden Çivicioğlu, hastanelerde kan bekleyen hastaların sayısının sürekli arttığını, her 18-65 yaş gurubu vatandaşların sağlık problemi olmadığı durumda 50 kg üzerinde her kez kan bağışında bulunabileceğini kaydetti.

Kan’ın da sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirten Çivicioğlu, 7 yataklı gezici TIR’ın Çine’nin ardından Bozdoğan ilçesine geçileceğini belirterek, program dâhilinde Aydın’ın tüm ilçelerinde 1 gün periyotlarla "Kan Bağışı Hayat kurtarır" sloganı ile sürdürüleceğini kaydetti.


Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 01:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472