banner488

Genç Avukatlara Ruhsatnameleri Verildi

Aydın Barosu'nda staj dönemini başarıyla tamamlayan stajyerlere İzmir Baro Başkanı Umut Kıvanç Karahan, Av. Filiz Ceylan ve Av. Birgül Öner’in katılımıyla ruhsatnameleri verildi.

Genç Avukatlara Ruhsatnameleri Verildi
banner269
 Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, ruhsat alacak meslektaşlarına toplu yemin ettirdi. Yemin törenin ardından mesleğe ilk adımını atacak olan meslektaşlarına avukatlık hakkında bilgiler vererek onların daha başarılı olmalarını sözlerine ekleyerek;  “Bugün 3 yeni meslektaşımız aramıza katılacak. Bu demektir ki savunma bir az daha güçlenecek. Türkiye’ de ne yazık ki aşınmış olan vatandaş nen zinde itibarını süratle kaybetmeye devam eden bağımsız ve tarafsız yargıyı tekrar oluşturmak için en büyük mücadeleyi veren avukatların, baroların savunmanın biraz daha güçlenmesi anlamına gelecek. Gerek staj döneminde gerek ailelerinizden aldığınız hem genel ahlak hem de meslek ahlakı, üstatlarınızdan gördüğünüz meslek ahlakı ve uygulamalarıyla artık bu cübbeyi giymeye hazırsınız. Ancak mesleği yaparken hiçbir şekilde müvekkillerinizle ve davarlıyla bütünleşmeyin. Meslek dayanışması bu meslek için çok önemlidir. Avukatların en büyük dostu kendilerini en iyi anlayabilecek olan meslektaşlarıdır. Yazarken, konuşurken nasıl dikkatli davranıyorsanız özel hayatınızda da lütfen aynı şekilde davranmayı, avukatlık mesleğini sizin neniziniz de avukatlık mesleğinin temsil edildiğini bulunduğunuz hiçbir ortam da aklınızdan çıkarmadan davranın. Bu iş cesaret isteyen bir iştir. Sizlerde bu cesaret var ki bu mesleği seçtiniz.”

“Adalet Varsa Devlet Vardır”

Artan terör olaylarından olayı gün aşırı beyan ve açıklamalarda bulunulup şehitlerin yâd edildiğine dikkat çeken Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, “Neredeyse acı haber almadığımız gün yok. Bugün yine cenazeler var. Ben bu vatan için canını vermiş tüm şehitlerimizi huzurunuz da bir kez daha rahmetle anıyor başta ailelerine ve tüm Türk milletine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Umarım artık daha aydınlık acı haberler almadığımız güzel bir Türkiye’de yaşamayı hep birlikte başarabiliriz. Eğer adalet varsa devlet vardır. Adalet varsa insanlar mutludur. Kendilerini güven içerisinde hissederler. Hukukun üstün olmadığı hiçbir yerde hiçbir yurttaşın ne yaşam hakkı ne de herhangi bir hakkı güvence altında değildir. Yurttaş kendisini asla güvende hissetmez. Ve biz avukatlar olarak ama avukatların örgütü, meslek örgütü olan savunmanın örgütlü gücü olan barolar olarak hukukun üstünlüğünün sağlanması bağımsız ve tarafsız yargının tekrar tesis edilmesi için canla başla çalışıyoruz. Bütün olumsuzluklara rağmen bunun mücadelesini vermekteyiz. Eğer hukukun üstünlüğü olsaydı kurumlar ve kişiler bağımsız yargı önünde tarafsız bir yargı önünde ve onların eliyle denetleniyor olsaydı hiç kimse görevden kaçarken, ihmal ve göz yumarken bu ülkede bu kadar rahat davranmadı. Boş bırakılan yollara rahatça bomba döşenmezdi” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 12:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472