banner488

Evciler Mahallesi’nde Kanalizasyon ve Yol Sorunu

Evciler Mahallesi’nde Kanalizasyon ve Yol Sorunu
banner496
Çine Evciler Mahallesi’nde (eski çanak antenlerin bulunduğu mevkii) kanalizasyon ve alt yapı olmaması nedeniyle mahalledeki evlerin giderleri, fosseptik çukurları taştı, çevre sakinleri kokudan duramaz hale geldi.

Foseptik çukurları taşması ve çamur nedeniyle mahallede oturulmayacak durumda olduğunu söyleyen vatandaşlar yetkililerden bu soruna bir an evvel çözüm bulunmasını istiyor. Mahallenin altyapı sorununun yıllardır olduğunu belirten mahalle sakinleri, "Lağım çukurları bahçelerimize taştı. Çocuklarımız pislikte oynuyor ve hasta oluyorlar, buna bir çözüm bulunsun istiyoruz. Defalarca belediyeye bildirdik ancak ne gelen var ne giden var. Ne yolumuz var ne de alt yapımız. Evlerimizde kokudan durulmaz hale geldi, kışın çamurlu yollar, yazın toz ve topraktan perişan halde.” dedi.

Burada Yaşayanlar Rezillik Çekiyor

Taşan gider kuyuları kimi evlerin alt katlarına, bahçesine ve kimi evlerin ise yanında bulunan alana yayılması sonucu mahallede kötü kokulara ve çevre kirliliğine neden oldu. Lağım çukurlarının taşması koku ve pisliklerden dolayı mahalleli ile komşular arasındaki ikili ilişiklerde bozulma noktasına geldiğini bildirildi. Mahalle sakinleri, “Bizim mahalle daha yeni yeni canlanıyor. Eskiden çok az ev vardı. Şimdi yaklaşık 70 bina bulunmakta burada. Altyapı sorununun yıllardır var, kokudan durulmuyor. Defalarca belediyeye bildirdik ancak ne gelen var ne giden var. Ne yolumuz var ne de alt yapımız, burada yaşayanlar rezillik çekiyor. Yatalak hastalarımız var, biz götüremiyoruz, gelenlerde yollarınız çok kötü, çok çamur arabayla giremem diyorlar. Bırakalım hastalarımız ölsün mü? Bizim evlerin aşağısında 500 metre kadar uzak olan yerde şahıslara özel kanalizasyon döşendi. Burada ki evlerde oturanlar insan değil mi? Yetkililerin biran önce bize yardımcı olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştular.

“2 Ayda Yapılacaktı! 5 Yıl Geçti Hala Yok”

İmza toplayarak Çine Belediye Başkanına müracaat etmelerine rağmen, mahalle sakinlerinin 5 senedir çözülmeyen kanalizasyon ve yol sorunu vatandaşı çileden çıkardı.  2012 yılının Mayıs ayında Belediye Başkanına birkaç arkadaş gittiklerini ve 2 ay içerisinde yapılacak sözü aldıkları halde henüz yapılan hiçbir çalışma olmadığını söyleyen Mustafa Kaplan, “Belediye Başkanı görevini niye yapmıyor” dedi.

Kanalizasyon sözü aldık diye sevindiklerini söyleyen Mustafa Kaplan, “Belediye Başkanı Salih Dinçer’e gittik sorunumuzu söyledik. Ayda iki kez fosseptik çukurlarını vidanjör çağırıp çektirtiyoruz ama yağmur yağdığında bu da kar etmiyor. Vidanjör fiyatları 76 liraya çıktı, katı ve sıvı atık parasını da faturalarda gelince ödüyoruz. Bunları ödeyemeyecekler var. Yaz, kış sivrisinekten durulmuyor. Komşular rahatsız oluyor, şikayet etseler kavga, dövüş olacak, onlarda sabretmek zorunda değil bu duruma. Başkan, ‘2 ay içesinde buranın projesini çıkartım, kanalizasyon tamamlanmış olacak’ dedi. Fen İşleri Müdürünü çağırarak, ‘Yukarı Mahallede projemiz var ama eski çanak antenlerinin olduğu yeri de ekle, 2 ay içerisinde burayı da birleştirelim kanalizasyonumuzu ve yolumuzu yapalım’ diye Başkan bizlere söz verdi. Bizlerde Allah senden razı olsun, teşekkür ederiz dedik. Nerdeyse 5 yıl olacak, Belediye Başkanının görevi nedir? İnsan sağlığı ve sosyal hizmetlerdir değil mi? Bizim mahallemizde ne hizmet var ne de sağlıklı yetişen çocuklarımız var. Belediye Başkanı görevini niye yapmıyor?  Biz daha sonra tekrar gittiğimizde komşularımızla gerekirse kanalizasyon gelsin, kendimiz ne kadar tutacaksa ücretini ödeyelim bile dedik. Seçimlerde Belediye Başkanı Salih Dinçer geldi, ‘arabam çamur oldu’ dedi. Yatırımlarını yapsaydı aracı çamur olmazdı. Biz her gün çekiyoruz o çamuru. Mahallemizde yollar toprak bizler ve çocuklarımız kışın çamurdan kurtulmuyoruz, yazında tozdan durulmuyor. Bizim bu semtte CHP, MHP ve AKP’li şahıslar var ama geneli AK Partili diye bu mahalleleri unuttular diye düşünüyoruz. Bizlerde hizmet bekliyoruz yetkilileri göreve çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.  











Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472