banner488

Esnaf Kefalet Kooperatif'in 2017 Hedefi “40 Milyon TL”

Esnaf Kefalet Kooperatif'in 2017 Hedefi “40 Milyon TL”
banner496
Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2016 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Çine Belediye Düğün Salonu’nda yapıldı.

Yoğun katılımla gerçekleşen Genel Kurul Toplantısı saat 11.00'de başladı. Genel Kurulun Divan Başkanlığına Aydın Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, katip üyeliklerini Çine Esnaf ve Sanatkarla Odası Başkanı Metin Uyar ve Yalçın Payza getirildi. Divan seçiminden sonra saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu. 2016 yılı faaliyetleri üyeler tarafından oy birliği ile kabul edilirken, Celal Özden Başkanlığında mevcut yönetim yine oy birliği ile göreve seçildi.
Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Celal Özden, Genel Kurulun açılış konuşmasında; “Kooperatif ortaklarımızın çocuklarına önümüzdeki yıldan itibaren aylık 100 lira burs vermeye başlayacağız. Bu konuda çalışmalarımızı tamamladık, önümüzdeki sezon burs vermeye başlayacağız” dedi.

"Çineli Halkımız için elimizi taşın altına sokarız"

Çine halkının yararına ne hizmet yapılacaksa her zaman yapmaya hazırız, yaparız ve yapmaya devam edeceğiz diyen Kooperatif Başkanı Celal Özden, “2016 yılında kooperatifimiz, kesintisiz olarak sizlere kredi verdi, 2017 yılında da vermeye devam ediyoruz. 2016 yılında kooperatifimizin plasmanı 20 milyon liraya ulaştı. Bu 20 milyon plasman, Aydın-Muğla Bölge Birliği içerisinde bizim ilk beşte olduğunu göstermektedir. Bu, bize göre bir başarıdır, ama bu yeterli mi? Hayır. Bunu daha da yukarıya çekmemiz lazım. Bizim bu plasmanı daha da artırmamız gerekiyor. Bunu artırmak için kredileri çeşitlendirmemiz lazım. İki yıl öncesine kadar 250 bin lira limitli, 5 yıl vadeli 6 ay ödemeli yüzde 5 faizli araç alımı, hat alımı ve iş yeri alımı kredimiz vardı. Bu yaklaşık iki yıl önce durduruldu. Bunun tekrar açılması için biz bölge birliği başkanımız ile merkez birliği başkanım Ankara’da temaslarını sürdürmektedir. Bu açılırsa iş yerinde kiracı ortağımız iş yeri sahibi, kamyon olan ortağımız kamyon, tır sahibi, makinası eski olan ortağımız yeni teknolojiye uygun makine sahibi olacaktır. Temerrüt faizi yüzde 28 idi kooperatiflerimizde,  bölge ve merkez birliğinin çeşitli müracaatlarıyla, çabalarıyla yüzde 22 buçuğa düştü. Bunu da daha da aşağı çekmek istiyoruz. Bu konuda kooperatifimizi ziyaret gelen Sayın Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a bildirdik. Kendileri ‘Bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapacağını ve yüzde 22 buçuk faizi aşağı çekeceğini’ söyledi. Biz Çine Esnaf Kefalet Kooperatif’i olarak her zaman Çine esnafının ve Çine halkının yanındayız. Çine’ye gerek hükümetimiz gerekse Belediyemiz tarafında yapılacak olan yatırıma, imkanlarımız ölçüsünde bir çivi de biz çakmak isteriz. Nitekim, üniversite konusunda, üniversite öğrenci sayısının 2 bine çıkarılacağı sözü alındı. Bu konuda ek bina ile ilgili biz kooperatif olarak 50 bin lira destek sözü verdik, gerekirse sizlere sorup tekrar ihtiyaç duyulursa vermeye devam ederiz. Çine halkının yararına ne hizmet yapılacaksa her zaman yapmaya hazırız, yaparız ve yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Celal Özden son olarak, “Bundan sonraki dönemde şimdikinden daha fazla çalışıp, Çine Esnaf Kefalet Kooperatifini büyütüp, plasmanını ikiye katlayıp, sizlere daha çok hizmet etmek ve elimizden gelenin daha fazlasını yapmak için uğraşacağımıza söz veriyoruz. Tüm ortaklarımıza işlerinde başarılar diliyor, genel kurulumuza katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Genel kurulda Celal Özden başkanlığındaki tek liste ile seçime gidilirken, açık oy ile yapılan seçim sonucunda Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine; Celal Özden, Mehmet Kocabıyık, Hasan Ali Aslan, Süleyman Işık ve Kemal Özdanacı, Yedek Üyelerine; Mustafa Ünal, Levent Bağdatlı, Osman Sever. Cafer Sevgen, Zeki Çoban, Denetim Kurulu Asil üyeliğine Hüseyin Üpbül ve Nuri Demiray, Yedek üyelerine; Salim Kaya ve Mevlut Ateş, Birlik Temsilciliklerine ise; Celal Özden, Mehmet Kocabıyık ve Kemal Özdanacı oy birliği ile kabul edildi.







Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2017, 04:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472