banner488

Eşiyok; “Arazi Toplulaştırması 2015’de bitecek”

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, arazi toplulaştırma çalışmalarının 2015’de tamamlanacağını belirtti.

Eşiyok; “Arazi Toplulaştırması 2015’de bitecek”
banner269
Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Aralık Ayı’nın son günlerinde yapılan arazi toplulaştırması bilgilendirme toplantısından sonra Çine’de sürdürülen toplulaştırma çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Çine’ye bağlı 24 köy, Merkez Yeni Mahalle ve Sarıoğlu Mahallesi’ndeki 9310 hektarlık bir alanda yapılacak olan arazi toplulaştırmasının faydalı olacağına değinen Başkan Eşiyok, “Bizim istediğimiz arazi toplulaştırma çalışmasının bir an önce bitmesidir. Topçam sulama Sahası ve Adnan Menderes Sulama Sahası olmak üzere ilbet iki kısımdan oluşan proje sahasındaki  etüt çalışmalar, bu yıl içinde başladı.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Gökbel Barajı’nın açılış tarihi olarak 15 Aralık 2015’i işaret ettiğini ve bu tarihe kadar toplulaştırma çalışmalarının da tamamlanacak olduğunu belirten Başkan Eşiyok, “Şu an Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürlüğü toplulaştırmadan etkilenecek köylerde bilgilendirme toplantıları yapıyor. Ben Ziraat Odası Başkanı olarak toplulaştırmanın tamamlandıktan sonra Çine için faydalı olacağına inanıyorum. Bozuk şekilli parsellerin bir araya getirilmesi modern tarım işletmeciliği esaslarına uygun faaliyette bulunulmasını da kolaylaştıracaktır.” şeklinde açıklamada bulundu. (Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2013, 22:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472