banner488

Engelliler Günü Çine’de kutlandı

Engelliler Günü Çine’de kutlandı
banner269
Tüm yurtta olduğu gibi Çine’de de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama programı Atatürk İlkokul bahçesinde düzenlendi. Atatürk İlkokulu öğrencileri ve Özel Eğitim Sınıflarında eğitim alan öğrencilerin hazırladığı programda Çine Kaymakamı Özkan Demir, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yeter Ortan ve Yıldıray Demir, Çine İlçe Emniyet Amiri Ali Ridvan Onat, Çine İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Pınar Ekebaş Çelik, Engelliler Derneği Başkanı Ümran Gülten Kayalı, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Çine Atatürk İlkokulu Müdürü Özgür Soğancı günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını yaptı. Soğancı, “Bu anlamlı günler vesilesiyle engelli bireyleri sahiplendiğimiz sürece onların hayatını engelsiz hale getirebiliriz. Böylece ailelerimizi daha iyi anlamak için birazcık empati yapmamız yeterli olacaktır. Özel çocukların ailesi olmak; Çocuğumuza yalan söylemenin çok kötü bir şey olduğunu binlerce kez söylediğiniz halde, doktordan çıkınca; “Anne doktor ne dedi?” diye sorulduğunda, kelimeler boğazınıza düğümlenip, yüreğiniz yerinden sökülürcesine istemeye istemeye “iyileşecekmişsin dedi yavrum” diye yalan söylemek zorunda kalmaktır. Görme engelli bir çocuğun dışarıdaki kuş sesini duyunca “Anne o kuş dediğin nasıl bir varlık, benim kadar var mı? Güneş nasıl bir şey? Renk ne demek?” gibi sorularına cevap bulmak zorunda kalmaktır. Hepimiz bu taşın altına elimizi koyarak onları sosyal yaşama dahil edip onlar için yaşamı daha da kolaylaştırmak adına gelin gönül elçileri olalım. Ailelerimize engelli bireylerle yaşamanın zor taraflarını değil de güzel taraflarını gösterelim. Çünkü yaşam herkes için güzel ve değerlidir” dedi.

Konuşmanın ardından Özel Eğitim sınıfı öğrencilerinden Polat Yaman ‘Engelliler Haftası’ şiirini okudu. Atatürk İlkokulu öğrencileri Yaşar Sayan ve Çiğdem Gürdeniz ‘Dünya Engelliler Günü’, Azra Işıl Demir ve Ecren Örnekçi ‘Sporcu Nüfus Besliyor’ adlı şiirlerini okudular. Özel Eğitim sınıfı öğrencileri şarkılar seslendirdiler. Son olarak 4/D sınıfı öğrencileri ‘Sev Kardeşim’ adlı şarkıyı işaret dili ile söylediler.























Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472