banner488

Eğitim İş Sendikası Çine'de Temsilcilik Açtı

Eğitim-İş Çine İlçe Temsilciliği Düzenlenen Törenle Açılışı Gerçekleşti.

Eğitim İş Sendikası Çine'de Temsilcilik Açtı
banner496

Adnan Menderes Bulvarı- Uğur Dershanesi karşısında hizmete açılan Eğitim-İş Çine İlçe Temsilciliği Açılış törenine, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir, Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, Tüm Yerel Sen Aydın Şube Başkanı Levent Coşkun, ADD Çine Şube Başkanı Ayşe Aşkar, Eğitim-İş Nazilli Şube Başkanı Abdullah İçöz, Eğitim-İş Karacasu Temsilcisi Erkan Tosun, çok sayıda davetli ve üyeler katıldı.

Eğitim-İş Çine Şube Başkanı Erkan Şahin davetlilere, "Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için bütün misafirlerimize teşekkür ederim" dedi.

Açılış töreninde basın açıklaması yapan Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir şu açıklamalarda bulundu;

"Irkçılığa gericiliğe bölücülüğe karşı EGİTİM-İŞ sloganı; Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi, Eğitim-İş sendikasızların sendikası diye çıktığımız onurlu mücadelede 9 yılı geride bıraktık. Kitle ve sınıf sendikacılığının gereklerine odaklanmış; Atatürk'e ve devrimlerine yürekten bağlı adalet, eşitlik, özgürlük gibi evrensel değerleri kendisine ilke edinmiş bir emek örgütüdür Eğitim-İş. Emeği en yüce değer sayıp, Cumhuriyet'in kazanımları ve Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerinden ödün vermeyerek; laik, bilimsel, demokratik ve parasız eğitim talebimizle, bağımsız sendika, tam bağımsız Türkiye idealiyle her geçen gün daha da güçlendik. Mücadelemize yeni yol arkadaşları, örgütümüze yeni binalar kattık. Gerici, bölücü ve ırkçı eylemlere ve söylemlere karşı verdiğimiz mücadele tarihte yerini alacaktır. Çıkara, ranta koltuklara tenezzül etmediğimiz gibi haksızlık, hukuksuzluk ve yolsuzluklara da sessiz, tepkisiz kalmadık. Cumhuriyetin kazanımlarına, Atatürk’ün devrimlerine saldırılar hızla hınçla artarken, "bana değmeyen yılan bin yaşasın" demedik. Cumhuriyet'in aydınları Mustafa Kemal'in öğretmenleri olarak, onurluca, yüreklice gerekeni üzerimize düşeni yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Yöneticilerin, idarecilerin devletin değil iktidarın güdümüne girdiği, iktidarın yöneticileri olduğu bir dönem yaşıyoruz. Devlet adamlığı vasfını ve yetkilerini bırakıp emir ve talimatlarını yerine getirir duruma geldiler. “Mahkeme kadıya mülk değildir.” Ulu önderin deyimiyle,  “Geldikleri gibi gidecekler.” Ama elini kolunu sallaya sallaya değil, yaptıklarının hesabını vere vere gidecekler. Hiç kuşkunuz olmasın EĞİTİM-İŞ yapılanların hesabını soracaktır. Erklerini kullanarak, önce kapı kulu askerleri biat edenleri, sonra korkakları, daha sonra suya sabuna dokunmayanları kullanarak; Mesleğimiz itibarsızlaştırılmakta, eğitim sistemi alaşağı edilmekte, iş güvencemiz ortadan kaldırmakta, eğitim özelleştirilip paralı hale getirilmekte, Cumhuriyet karşıtı odaklarla birleşerek bilimsel eğitimden vazgeçilmekte ve gericileştirilmektedir” dedi.

Sendikamızın önemini çok iyi biliyoruz diyen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Tüm eğitimcilerimizin otak hak ve çıkarlarını korumak için kurulmuş Eğitim-İş sendikamızın Çine Şubesini açmak için toplandık. Çine Belediyesi olarak sendikalaşmanın önemini çok iyi biliyoruz. Bugün itibariyle Çine Belediyesinde çalışan ister memur olsun, ister işçi Mobilbahis tüm çalışanlarımızın sendikalı olmasının gururunu yaşıyoruz. Çine'de açılan Eğitim-İş şubemizin başta sendika üyelerimizin ve  tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ederim" dedi. Eğitim-İş Çine Şube Başkanı Erkan Şahin davetlilere, "bu anlamlı günde bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim" dedi.


Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2015, 17:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472