banner488

EGE ET, Çine Yem ve Meydan Düzenlemesi Ne Olacak?

EGE ET, Çine Yem ve Meydan Düzenlemesi Ne Olacak?
banner269
 Çine Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında gündem dışı görüşülen konular arasında EGE ET öne çıktı.

Gündem dışı görüşmelerde söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Muhammet Doğan EGE ET’in son durumunu öğrenmek için şunları söyledi, “İlçemizde çoklu ortaklık yapısına sahip üreticinin can simidi EGE ET A.Ş. Büyükşehir’e geçmiş olması ve yöneticilerin Çine’den olmaması manidardır. EGE ET’in yöneticilerinin Çine’den olmasını canı gönülden isterdik, ama ne yazık ki dışarıdan yöneticiler tayin edildi. Bu konu hakkında bir talebiniz oldu mu?  Son günlerde EGE ET’te yapılan imalatların gerekli yönetmeliğe uygun bir şekilde olmadığı konuşuluyor. Bu konuda açıklama yapar mısınız? Ayrıca şu anda mevcut hamamın olduğu bölge ve Çine Taksi Durağının olduğu meydan kamulaştırılması konusunda çalışmalar söz konusuydu, şu anda bu bölgelerle ilgili bir gelişme var mı?” dedi.

Çine Belediye Meclis toplantısında başkanlık yapan Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer, “İlk EGE ET’in Büyükşehir’den sonra yönetim kurulutoplantısında kendi meclis üyelerimiz toplanıp Büyükşehir’e teklifte bulunduk. EGE ET’in müdürünün Çine’den birisinin olması, hayvancılıktan anlayan Çineli birisini olması şeklinde talebimizi ilettik. Ancak sonuçta biz talepte bulunabiliyoruz. Yönetimin yüzde 99 Büyükşehir’de, kimi uygun görüyorsa onu atıyor. Tabi ki biz Çine’den bir vatandaşımızın olmasını isterdik, aradığımızda sorunlarımıza cevabı alabileceğimiz hayvancılıktan anlayan kişilerin EGE ET’in yönetiminde olmasını isterdik ama bizim istememizle olmadı. Büyükşehir EGE ET’in restorasyonu ve yeniden modernizasyonu için ihale çıktı. Yaklaşık yanlış hatırlamıyorsam 4 bin 250 lira bir ihale bedeli ile şirket aldı, bazı aksamalar meydana gelebiliyor, uzun sürdü daha önce bitmesi gerekiyordu. En sonunda da yapılan işlerden birisi Tarım Bakanlığı’nın uygulamalarına uymayan bölümleri vardı.  30 santimlik bir farktan dolayı Tarım İl Müdürlüğü’nden ruhsat alınamadığı idi. Son görüşmemizde bu sorunun giderildi ve ruhsatın alınacağı bildirildi. Gecikmeli de olsa EGE ET  yeni modern şekilde tesisleriyle halkımızın hizmetine sunulacak. Mevcut hamamın bulunduğu yerde bir kamulaştırma çalışması yok şu an için. Bundan 20 yıl önce bir düzenleme yapılmış o caddede bir genişleme yapılmış bizde de aynı şekilde devam ediyor. Bizim önceliğimiz Taksi durağının olduğu meydanda kamulaştırmaydı. Kamulaştırma işlemleri başladı, kağıt üzerindeki işlemlerin bittiği, artık o yerlerin sahipleriyle görüşülmesi aşamasına gelindi” şeklinde açıkladı.

Çine Yem son durumu

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Veysel Tetik söz alarak Çine Yem devir tasfiye konusunda bir gelişme olup olmadığını sordu.

Çine Yem ile ilgili devir tasfiye konusunda Başkan Dinçer, “Çine Yem’in devir tasfiye komisyonu yüzde 41 önce Tarım İl Müdürlüğüne devretti, şirketin zararda ve borçlarının olduğunu gördü tabii ki hiç kimse almak istemez bu durumda ki şirketi. Ancak devir tasfiye komisyonunun kararlarına itiraz edemiyorsunuz, Ama Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kazandığı bir dava nedeniyle yaklaşık 6 ay önce ikinci kez devir tasfiye komisyonu toplandı. Tarım İl Müdürlüğü’nün üzerinde olan Çine Yem şirketini istemediği için diğer hisse sahibi yani yüzde 40 civarındaki hisseye sahip olan Çine Belediyesi’nin üzerine verildi, yüzde 80 civarında hisse Çine Belediyesi’nin oldu. Borçlarını temizlemek için avukatlarla irtibata geçildi, kiracının borçlarının tahsilatı veya bu kişinin tahliyesi için görüşüldü. Ancak kiracı ne parasını ödüyor nede tahliye oluyor. Eğer tahliye olursa yeri yeni şirketler kiralamak istiyor veya mecliste görüşülerek hep beraber neye karar vereceğimizi görüşülecektir” dedi.

Yeni Otogardaki dükkanlar durumu

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Celal Üpbül ise Çine Otogarı’nda dükkanların ihalesi ile ilgili bir çok duyumlar aldıklarını, buradaki dükkanların ihalesi ile ilgili bilgi almak istediklerini söyledi.

Yeni Çine Otogarı’nda bulunan dükkan sayısının eskisinden çok daha fazla olduğunu söyleyen Dinçer, “Buradaki dükkanların kamu kurum ve kuruluşlarının belli standartlar ve kurallar çerçevesinde dükkan verebilirler. Eski otogarında bulunan dükkanlardaki kiracılar her üç yılda ihaleye gireceklerdi zaten. Biz yine sözümüzdeyiz, şu saatten sonra kim başvurursa vursun fazlası ile dükkanımız var. Ama ihale şartlarını yerine getirmeleri gerekiyor. Bunlardan en önemlisi de geçmiş dönemlerden borcu olmaması gerekiyor. Önceki dönemden borcu olan arkadaşları ihaleye alınmıyor. Dışarıdan gelen kiracılardan bahsediliyor tabi ihaleyi biz yapmıyoruz Büyükşehir yapıyor ve dışarıdan gelenlere sen Çineli değilsin bu ihaleye giremezsin diye söz söylemeye hakkımız yok. Çineli olarak ihaleye girmeye hak kazanan kişiler hepsi dükkan aldı. Alamayanlarda ihale şartlarını yerine getirmemiş olanlardır. İhale şartlarını yerine getirmiş olup da dükkan alamayan vatandaşlarımız varsa bize gelip biz şu konuda takıldık yardımcı olur musunuz derlerse elimizden geleni yaparız” diye konuştu.






Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472