banner488

Dinçer, Belediyenin Zeytinyağı Sıkım Fabrikasını Ziyaret Etti

Dinçer, Belediyenin Zeytinyağı Sıkım Fabrikasını Ziyaret Etti
banner496

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer Belediye Zeytinyağı Sıkım Fabrikasını ziyaret ederek hem fabrikanın çalışmasını denetledi hem de zeytinlerini sıktırmaya getiren vatandaş ve çiftçiler ile sohbet etti.

Amaçlarının kar olmadığını söyleyen Başkan Dinçer, “Kilogramı 0,17 Kuruş artı KDV’ye sıkım yapıyoruz, ayrıca taşımadan da ücret almıyoruz. Şu an fabrikamız tam kapasite ile çalışmakta, büyük bir yoğunluk yaşıyoruz. Birçok vatandaşımız burada sıktırdıkları yağlarını bize satıyorlar, çünkü biz piyasanın üzerinde alıyoruz, araya aracı koymuyoruz, böylece üreticimiz daha fazla kazanıyor. Çineli zeytin üreticilerimiz bizim fabrikamızın organik soğuk sıkım olmasından dolayı sıkımlarda yağ kayıplarının olacağını düşünüyordu. Haliyle kendilerine de hak veriyorum. Çünkü gerçekten bizim bölgemizdeki ürünlerin toplanması ve işlenmesi zahmetli, sürekli sıkımlarını fabrikamızda yaptıran üreticilerimizin kayıtlarını inceliyorum ve bazen de sıkım esnasında yerinde görüyorum; bu yıl en yüksek randımanımız 6,50 g. zeytinde 1 kg yağ, en düşük 3,20 kg zeytinde 1 kg. yağ, ortalama 4 ile 4,8 kg arasında geçiyor. Başta da söylediğim gibi amacımız çok para kazanmak değil, üreticimizin ekonomisine birazcıkta olsun katkıda bulunmaktır” dedi.

Fabrikaya zeytin sıkımı için gelen vatandaş ve çiftçiler Başkan Dinçer’le muhabbet ederek; Belediyenin fabrikasından çok memnun olduklarını, yağlarını hem ucuza hem de kaliteli sıktırdıkları için yüzlerinin güldüğünü söyleyerek memnuniyetlerini belirttiler. Çiftçiler, Başkan Dinçer’e en çok da organik desteklerin kaldırılmasından dolayı çektikleri sıkıntıları dile getirdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472