banner480

Çine’nin Tarihi Ahmet Gazi Camide Restorasyon

Çine’nin Tarihi Ahmet Gazi Camide Restorasyon
banner269

Ahmet Gazi Camisi’nin, Vakıflar Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları kapsamında duvarları, kubbesi ve iç mekanında çeşitli yenileme çalışmaları son aşamaya gelirken Çine Belediyesi tarafından bahçe düzenlemesi yapıldı.

Çine’nin mahallesi, Eskiçine’nin kalbi olarak nitelendirilen, 1308 yılında inşa edilen Ahmet Gazi Cami Menteşoğlu Orhan Bey döneminde, oğlu Hızır Bey tarafından yapıldığı düşünülüyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Ahmet Gazi Cami ile caminin arka kısmında bulunan Ahi İbrahim Türbesi restorasyon çalışmaları devam ediyor. Çine Belediyesi caminin bahçe düzenleme çalışmaları sürdürmekte. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'in talimatı ile camideki çalışmaları yerinde inceleyen Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, belediye olarak her zaman hizmete hazır olduklarını belirtti.

Muhtardan emeği geçenlere teşekkür

Çine Eskiçine Mahalle Muhtarı Erkan Uzun, “Restorasyon çalışmalarına bir buçuk yıl önce başlandı. Hemen hemen bitmek üzere. En kısa zamanda camimize geçmeyi düşünüyoruz. Genel olarak temizlik yapacağız. Bu konuda Çine Belediye Başkanımız Enver Salih Dinçer’den yardım istedik. Bu konuda başkanımız elinden geleni yapacağını söyledi. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz de işinin bitmek üzere olduğunu söyledi. Camimizin çevresinde bir iki peyzaj düzenlemesi yapılarak daha güzel oldu. Camimizin ön kısmı çim oldu. Biz, başkanımızda tamamının çim yapılmasını istiyoruz. Bu da camimize güzellik katacak. Camimiz 1990 yılında tadilat görmüştü. Bu biraz daha kapsamlı oldu. Camimizin iç ve dışı başta olmak üzere Türbemiz, abdest alma yerimiz ve tuvaletleler elden geçti. Özellikle üzerinde durduğumuz, bizim için çok önemli adak kesim yeriydi. Türkiye’nin her bölgesinde buraya ziyaretçi alıyoruz. Bu yüzden burada hijyenik bir ortamda sağlandı. Alt yapısı tamamlandı. Çevre ve peyzaj düzenlemesini Çine Belediyesi yaptı. Emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Yavuz Gülten
Yavuz Gülten - 4 yıl Önce

3 sene önce gezmiştim hakikatten bakıma ihtiyaç vardi yapanlarin eline sağlık

SIRADAKİ HABER

banner472