banner488

Çineli Kadir Amcanın Hayat Mücadelesi

Çine’nin Hamitabat Mahallesi’nde bulunan Yeni Camii görevlisi olarak çalışan 78 yaşındaki Kadir amca, ilerleyen yaşına rağmen çalışmaya devam ediyor.

Çineli Kadir Amcanın Hayat Mücadelesi
banner269

Çine Yeni Camii görevlisi olarak 3 yıldır çalışan Kadir amca, “Eşim bel fıtığı ameliyatı olduktan sonra aldığımız 65 yaş maaşı yetmediği için çalışmak zorunda kaldım. İkimizin aldığı para ne geçimimize ne de ilaç parasının karşılamaya yetmiyor. Burada hem tuvalet bekliyorum hem de camii avlusunun temizliğini yaparak ağaçların sulanmasıyla ilgileniyorum. Gün de 20-25 TL cebime Allah bereket versin para giriyor. Bazı günler hiç kazancım olmuyor. Kazandığım paranın bir kısmı yola bir kısmı da öğlen yemeğime gidiyor. Yine de çok şükür karnımız doyuyoruz” dedi.

“Altını Var Boynunda Herkes Kendi Oyununda”

Küçük yerlerde geçimin zor olduğunu, çocukların dahi olsa herkesin kendi derdine düştüğünü belirten Kadir amca, “2 evladım var. İkisini de evlendirdim. Onlarda hayat telaşesine düşünce bizleri unuttular. İnsanlar malı mülkü olmasına rağmen şükretmesini de unutmuşlar. Senin derdine kimse dönüp bakmaz bile. Altını var boynunda herkes kendi oyununda” dedi.

Öğle Yemeği Kuru Bir Poğaça

Bayat bir poğaça ve ayran ile karnını doyuran Kadir amca, her şeye rağmen şükrederek, “Benim elim ayağım çok şükür tutuyor. Sağlığım olduğu sürece çalışmaya devam ederim. Yeter ki kimseye boyun eğmeyeyim” diye konuştu.

Geçim telaşesinden sigarayı da bıraktığını söyleyen Kadir amca, kimsenin o ilete bulaşmasını istemediğini sözlerine ekledi.

Duygu Sevimli




Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 02:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
erol ipek
erol ipek - 9 yıl Önce

Allahim sabir guc kuvvet versin zenginlere degilde muhtac olanlara sabir yardimcisi olsun...

SIRADAKİ HABER

banner472