banner488

Çineli Avukatlar İş Güvenliği Kursu aldılar

1 Ocak 2013’de çıkan 6331 sayılı yasa gereği Çineli Esnaflardan sonra Çineli işveren Avukatlar da İş Sağlığı ve Güvenliği kursu aldılar.

Çineli Avukatlar İş Güvenliği Kursu aldılar
banner496

Hukukçular Lokali’nde düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu’na Çineli işveren Avukatlar ve sigortalı çalışan personelleri de katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren kurs sonrasında sınava tabi tutulan kursiyer avukatlar ve personelleri katılım belgesi almaya hak kazandılar.

İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Yüksek Maden Mühendisi Aylin Özden’in verdiği iş sağlığı ve güvenliği eğitimini can kulağıyla dinleyen Çineli Avukatlar ve personelleri önemli konular hakkında not tuttular.

“Tüm çalışanlar bu eğitimi almak zorunda”

“6331 sayılı kanunla tehlike sınıfına bakılmaksızın tüm çalışanlar temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimini almak zorundalar.” diyen İş Güvenliği Uzmanı Aylin Özden, “Çineli avukatlar da bize bu konuda talepte bulundular. Talepleri üzereni geldik kendilerine ve çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği konusunda temel eğitimleri verdik. Eğitimimiz 2 saat sürdü. Kendilerine katılım belgelerini de dağıtacağız. Bu katılım belgesinin süresi 3 yıldır.” şeklinde açıklamada bulundu.

“Bu eğitimi almayanlara 3400 TL ceza kesilecek”

Çine’nin tanınmış Avukatlarından Mustafa Ünal ile birlikte çalışan Avukat Yasin Çoşkun, bu kursun çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “1 Ocak’ta çıkan 6331 sayılı kanunla tüm işçi çalıştıran işverenlerin bu kursu almak zorunda olduğuna dikkat çekmek isterim. Bu eğitimi aldırmayan işverenlere 3400 TL idari para cezası kesilecek. Bu kanunun amacı meslek hastalıklarını önlemek, çalışanların sistemli ve bilimsel çalışmalarını sağlamaktır.” dedi. (Murat TAN)



Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2013, 22:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472