banner488

Çine’de, Seralarda Üretim Yapılmalı

Çine’de, Seralarda Üretim Yapılmalı
banner496
 Çine Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Derneği Başkanı Ramazan Madran, havanın soğumasıyla birlikte meyve ve sebze fiyatlarının yaklaşık yüzde 80 oranında arttığını söyledi.

Soğuk ve yağışlı havanın kendisini hissettirmesiyle birlikte sebze ve meyvenin üretimi düştü, fiyatları ise arttı. Pazarda tezgah açan esnaf, mallarını satmamaktan, vatandaş ise alışveriş yapamamaktan dert yandı.

Sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan artışla ilgili açıklamalarda bulunan Çine Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Derneği Başkanı Ramazan Madran, " Kışın gelmesiyle birlikte, sebze ve meyve fiyatlarında, yaklaşık 80 oranında artış oldu. İki ay öncesi kurak giden hava şartları nedeniyle ekim dikim işleri zorlaştı. Soğuktan dolayı üretim düştü, Rusya’ya sebze ve meyve ihracatının başlaması sebze fiyatlarını yükseltti. Şu anda tezgahlarda görülen ürünler kendi bölgemizde yetiştirebileceğimiz ürünler. İhracatın başlaması ile arz talep meselesi iç piyasada sebze ve meyve fiyatlarında artış oluyor. Havaların kurak gitmesini bizim yöremizde ot türlerinin yetişmesini engelledi, bu sene ben hiç ot kavurması yiyemedim. Ama son günlerde yaşanan yağışlar sayesinde ot türü sebzelerin yetişmesinde etkili olacaktır. Buda fiyatların düşmesinde etkili olacağını düşünüyorum. Bilinmesini isterim ki pazarcı esnafı, ürünlerdeki bu artıştan dolayı kesinlikle kâr elde etmiyor. Çünkü vatandaş, meyve ve sebzenin fiyatlarını yüksek görünce az alım yapıyor. Yani pazarcı esnafımızın kazancı sıfıra indi, yapmış olduğu hizmetin karşılığını alamıyoruz” dedi.

Çine’de seralar kurulmalı

Tüketicimize daha iyi imkanlar sunmak için seralar kurmamız gerek diyen Madran, “Pazar tezgahlarında görülen tüm ürünler Çine’de de yetişebiliyor. Bizler pazarımıza Antalya seralarında yetişen ürünleri getiriyoruz. Dışarıdan gelen her üründe maliyet artıyor. Çineli çiftçilerimizle, bizlerde bu seralarda üretim işine girmeliyiz. Kendi ürünlerimizi yetiştirmeliyiz ve tüketicimize daha ucuz ve kaliteli ürün sunma imkanı oluşturmalıyız” şeklinde konuştu. 





Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472