banner480

Çine’de organik zeytin hasat şenliği düzenlenecek

Çine’de organik zeytin hasat şenliği düzenlenecek
banner269

Akdeniz zeytin havzasının, hem üretici sayısı hem de sertifikalandırılan tarım arazileri bakımından en kapsamlı organik tarım projesini hayata geçiren Çine, 20 -21 Kasım tarihlerinde ‘’Organik Zeytin Festivali’’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. GünZeyDer, Çine Belediyesi ve Aydın Büyük Şehir Belediyesi tarafından düzenlenen şenlik, Salı günü zeytin toplama yarışması ile başlıyor. Cumartesi günü şenlik etkinlik programı şenlik kortej yürüyüşü ile başlayacak.

Zeytin Şükran Ormanı Oluşturuldu

Şenlikte, Uygun Aksoy, Nedim Atilla, Zeynep Delen Nircan, Oya Ayman zeytin, zeytinyağı ve organik tarımın sorunları ve çözüm yolları üzerine söyleşiler yapacak. Bodrum Fotoğraf Sanatçıları Derneğinin hazırladığı ‘’Zeytinin delice yolculuğu ‘’adı verilen fotoğraf sergisi ilk kez Çine’de görünürlük kazanacak. Doğa koruma, organik tarım, doğa ve çiftçi dostu tarım mücadelesine ömrünü adamış Victor Ananias,Ali Ekber Yıldırım,Uygun Aksoy, gibi isimlerinin, asırlık zeytin ağaçlarına isimlerinin verilmesiyle oluşan ‘’Zeytin Şükran Ormanı’’nın açılışı da 20 Kasım cumartesi günü yapılacak. Zeytin/zeytinyağı sektörüne mal ve hizmet üreten firmaların stantları ise Kuva-i Milliye parkında yer alacak .

Dil Tengi Ve Artista Müzik Grupları Sahne Alacak

21 Kasım Pazar günü yine aynı parkta Dil Tengi ve Artista gruplarının yer alacağı konser ,Serhan Asker’in sunduğu ‘’Görkemli Hatıralar ‘’programında Halktv ‘den canlı olarak yayınlanacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472