banner488

Çine’de, Muhtarlara Eğitim Toplantısı

Çine’de, Muhtarlara Eğitim Toplantısı
banner496

Çine’de İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan "Muhtar Bilgi Sistemi" hakkında muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çine Kaymakamlığı tarafından Çine Halk Kütüphanesi Şükran Güngör Tiyatro Salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Mülayim ve Yazı İşleri Şefi Mehtap İnil Karakaş ve muhtarlar katıldı. Toplantıda katılımcılara Muhtar Bilgi Sistemi işleyişi hakkında sunum yapıldı.

“Muhtarlar İdaremizin Bir Parçasıdır”

Toplantıda konuşan Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, birçok muhtarla tanıştığını ve tekrar tüm muhtarlara yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Bu dönemde 40 yakın yeni seçilen muhtarımız var diyen İlçe Kaymakamı Erdoğan, “Tecrübeli muhatlarımız birçok şeyi biliyordur. Daha önce köy tüzel kişiliğine bağlı olan yerlerimiz vardı. Şu anda bütün mahallelerimiz aynı kanun çerçevesinde görev yapmaktadırlar. Bunlarla ilgili bilgiler aktarılacak. Sizlere muhtarlığınız süresince neler lazım olacak, hangi kanunlar ve hangi prosedürler doğrultusunda işlerimizi yapacağımız hakkında bilgiler verilecek. Tabi burada ne kadar anlatırsak anlatalım yeterli olmayacaktır. Bu nedenle ne zaman isterseniz ihtiyacınız olduğunda 24 saat telefonlarımıza arayarak bizlere ulaşabilirsiniz. Her zaman kapımız açık. Biz muhtarlarımızı idaremizin bir parçası olarak görüyoruz ve öylede çalışmak istiyoruz. Bu gün merkezi, il ve ilçe yönetimi, muhtarlık müessesi ve organları, mahalle yönetimi gibi konulara değinecek arkadaşlarımız. Önceden daha çok köy mevzuatı biliniyordu, mahalle yönetimi hakkında bilgilenmek lazım, çünkü bazı yetkiler farklılaşabiliyor. Muhtarlarımızın genel sorunlarını biliyoruz. Prosedür dahilinde bir çok sorunumuzu çözmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaymakam Erdoğan’ın konuşmasının ardından Çine Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Mülayim ve Yazı İşleri Şefi Mehtap İnil Karakaş tarafından muhtarlara Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Teşkilat yapısı, Muhtar Bilgi Sistemi ve çeşitli konularda bilgilendirme yapıldı. Toplantı muhtarların talep ve şikayetlerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472