banner488

Çine’de Mevlid-İ Nebi Haftası Kutlandı

Çine’de Mevlid-İ Nebi Haftası Kutlandı
banner496

2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Çine'de “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu konferans düzenlendi.

Çine'de Mevlid-i Nebi Haftası Şeyhler Düğün Salonunda düzenlenen programla kutlandı. Etkinliğe Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Milli Eğitim Müdürü Sait Şakir Üstündağ ve Şube Müdürü Yıldıray Demir, Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik, AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir, Çine Ülkü Ocağı Vakıf Başkanı Engin Asar, Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu, Aydın İl Müftü Yardımcısı Hulusi Kömürcüoğlu, Aydın emekli İl Müftüsü Bahaattin Bildik, Kuşadası İlçe Müftüsü Vehbi Akşit, ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Gölbaşı Camii İmam-hatibi Rıdvan Öztürk tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, din görevlileri tarafından ilahiler okundu. “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler öğrencilere protokol üyelerince hediyeleri takdim edildi. Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, etkinlikte konferans veren Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu'ya çiçek takdim etti. Etkinliğe katılan davetlilere gül ve “Hz. Peygamber ve Gençlik” adlı kitap hediye edildi.

Haftanın anlam ve önemine dair gerçekleştirilen açılış konuşmasını İlçe Müftümüz Mehmet Atay, "Geleceğimiz olan gençliğin yetişmesinde her birimize ayrı ayrı görevler düşmektedir, gençleri ihmal etmenin geleceği imha etmek anlamına geleceğini belirtmeliyiz. Programda emeği geçen personelimize, İl Müftümüz Ercan Aksu’ya, diğer protokol üyelerine ve tüm vatandaşlara katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum " dedi.

Konferansta Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu, Mevlid-i Nebi haftasında Peygamber efendimiz SAS’i anmamız, hatırlamamız, okumamız, O’nu iyi anlamamız ve O’nu iyi anlatmamız gerektiğini, bu hafta münasebetiyle O’na olan muhabbetimizi dile getirmemiz ve bol bol salât etmemiz gerektiğini ifade etti. Efendimizin kendisini “Ben Hz. İbrahim’in Duası, Hz. İsa’nın müjdesi ve annem Âmine’nin rüyasıyım” şeklinde tanımladığını, Allah kitabında resulünü “şahit, müjdeci, davetçi ve uyarıcı” olarak tanımladığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2018, 23:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472