banner488

Çine’de İstiklal Marşı'nın kabulü kutlandı

Çine’de İstiklal Marşı'nın kabulü kutlandı
banner269

Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Serdar Omatça yaptı. Okul Edebiyat Öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırlamış oldukları programında İstiklal Marşımızın kabulü ile ilgili şiirler okundu ve oratoryo sunuldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.

Okulun bahçesinde yapılan törene, İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Soydan Hekim, Çine Belediye Başkan vekili Mehmet Kıvrak, İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, ADÜ Çine Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardıcısı Bülent Helva, Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, Ak Parti İlçe Başkan Ergüven Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Kazım Oluç ve yönetim kurulu üyeleri, İyi Parti İlçe Başkanı Erkan Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri, İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Semra Eroğlu, Çine Karayolu Yük Taşıma Kooperatifinin kurucu üyeleri, Mehmet Can, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı şiir olarak okuma yarışması anasınıfı kategorisinde ilçe birincisi Ayhan Yıldız Anaokulu öğrencisi Çınar Berk Ülgüç, ilkokul kategorisinde ilçe birincisi Atatürk ilkokul öğrencisi Yağmur Atıgan ortaokul kategorisinde ilçe birincisi Mustafa Türkoğlu Ortaokulu öğrencisi Yağmur Bilge Işık, liseler kategorisinde ilçe birincisi Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğçe Gündüz oldu. Bu öğrenciler Çine’yi il birinciliği yarışmasında temsil edecekler.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Serdar Omatça; “İstiklal Marşı’nı anlamak ve anlatmak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve onu bu çerçevede değerlendirmemiz gerekir. Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar, kilometre taşı niteliğinde abidevi şahsiyetler vardır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuurun ayakta tutabilmek için bunları hatırlamak gerekir.İstiklal Savaşı’nın buhranlı günlerindeyiz. Düşman orduları bin yıllık Türk yurdunu yok etme peşinde. Türk milleti, tarihinin en karanlık günlerini yaşamaktadır. İşte sevgili gençler, işgal altındaki bu topraklarda silah zoruyla vicdanların sesleri kısılmaya çalışılmış; Türk milletinin hür iradesi baskı altına alınmak istenmiştir. Fakat Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında parlayan özgürlük ateşi milletimizin ufkunu bir güneş gibi aydınlatmıştır.

Sevgili gençler! Bizler geçmişin mirasını ve geleceğin emanetini taşıyoruz. Geçmişte yaşayanlar şanlı atalarımız, şehit dedelerimiz bize bu güzel vatanı miras bıraktı. Bizler de gelecek nesillere bu kutsal emaneti en güzel şekilde taşımalıyız. Unutmayınız ki omuzlarınızda geleceğin sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu taşımak öyle kolay değildir. Çalışmak ister, fedakârlık ister. Bizden sonra gelecek nesillere güçlü ve gelişmiş bir ülke bırakmak, geçmişin mirasını geleceğe emanet olarak taşımak için çok çalışmalıyız.Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve İstiklal Şairimiz merhum Mehmet Akif’i şükran ve minnetle yâd ediyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2021, 22:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472