banner488

Çine’de İlköğretim Haftası Kutlamaları Başladı

Çine’de İlköğretim Haftası Kutlamaları Başladı
banner496

Çine’de İlköğretim Haftası kutlamaları Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. İlk ders zili çaldı, 7 bin 115 öğrenci ders başı yaptı.

İlköğretim Haftası kutlama töreni Hükümet Konağı Meydanı'nda Atatürk Anıtına Çelenk konulmasından sonra saygı duruşunda ve İstiklal Marşı'nın okunması gerçekleşti. Program Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu'nda devam etti. Yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı, öğrenciler ilk gün heyecanını velileri ile birlikte yaşadı. Çine’de, 2019\2020 eğitim-öğretim yılında toplam 7 bin 115 öğrenci ders başı yaptı. 2019-2020 eğitim-öğretim yılı ilk kez ara tatilli yeni çalışma takvimi uygulanacak. Yeni takvime göre, ilk ara tatil 18-22 Kasım tarihlerinde. İlk dönem 17 Ocak Cuma günü sona erecek. Öğrenciler, 20-31 Ocak tarihleri arasında yarıyıl tatil yapacak. 3 Şubat'ta başlayacak 2. dönemin ara tatili ise 6-10 Nisan arasında. Okullar 19 Haziran 2020'de kapanacak.

Açılış konuşmasını Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu Müdürü Kamil Kılcı günün önem ve anlamını belirten açılış konuşmasında, her öğretim yılının başında, okula başladığından beri ilk günkü heyecanını yaşadığını belirterek şunları söyledi; “Okul bahçesine meraklı ve ürkek adımlarla ilk adım atışım, Annemin elini sıkı sıkı tutuşum, bilinmez bir heyecan ve korku. Ancak gülen yüzü, yumuşak ses tonuyla, sıcacık avuçlarında kaybolan minik ellerimi tutup beni sınıfa götüren öğretmenimi tanıyınca tüm korkularım yok oldu. Bu ilk gün anası tüm tazeliğiyle her yıl yeniden yaşarım. Yıllar önce yaşadığım heyecan ve tedirginliklerimi anımsıyor; okula gelen, okul öğrencisi ve bir sınıf öğrencilerinin duygusal durumların hissedebiliyorum. Çocuklarımız, onlar geleceğimizin güvencesidir. Tüm öğrencilerimiz küçücük ellerine kocaman yüreklerini sığdırarak geldiler okulumuza. İlköğretim meselesi demek; Büyük Önder Atatürk'ün de dediği gibi vatan, millet, bayrak meselesidir. İlköğretim meselesi bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir. Yıl boyunca; arkadaşlık sevgisinin perçinleşmesi, bilgi birikimimizin çoğalması, başarılarımızın doruk noktasına ulaşması dileğiyle, ilköğretim haftanız kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olması dileyerek şunları söyledi: “İlçemizde 45 eğitim öğretim kurumu, 7 bin 115 öğrenci, 601 personel ve öğretmeni, eğitim malzemeleri özel eğitim dahil 142 resmi servis aracımız ve 2 bin 138 öğrencimize sıcak öğle yemeğimizle eğitim ve öğretime hazırız. İlçemizde Madran Anadolu Lisesi gibi sınavla öğrenci alınan nitelikli bir okulumuz, her türde eğitim veren Mesleki ve Teknik Anadolu liselerimiz 3 Anadolu lisesi, ortaöğretimde de yeterli sayıda öğrenci pansiyonumuz vardı. Tüm bu yapılanlar ilçemizin eğitim öğretim çıtasını gün geçtikçe daha da yukarılara çıkarmaktadır. Bu hizmetlerden dolayı emeği geçen herkese saygı ve şükranlarımı sunarım. Sevgili öğrenciler okulunuzu ve öğretmenlerinizi çok seviniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ilk ilham ana baba kucağında sonra okuldaki öğretmenin dilinden vicdanından eğitiminden alınır. Değerli öğretmen arkadaşlarım öğrencilerimize karşı anlayışlı ve hoşgörülü olunuz amacımız öğrencilerimizi Türk milli eğitiminin genel amaçları doğrultusunda bir fidan en iyi şekilde yetiştirmek, yarınlara hazırlamaktır bu konuda her geçen gün bizlere daha fazla sorumluluk düşmektedir. Bizim bu yolda kaybedecek bir ferdimiz bile olmamalıdır ve unutmayalım ki her çocuk özeldir. Çocuklarımız bize emanettir. Sevgili veliler, herkesin eğitim için yapabileceği bir şeyler vardır Sizler de her zaman öğretmenlerimizin yanında olunuz öğretmenlerin tüm yaptıklarını sizin ve Çocuğunuz için olduğunu unutmayınız okul öğretmen veli işbirliği daima sağlayınız. Yeni eğitim öğretim yılı mutlulukların, sevinçlerin, sağlığın, başarıların olduğu güzel bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

Programa, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Kaya, İlçe Jandarma Komutan Kıdemli Başçavuş Bülent Biçer, İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun, CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, İyi Parti İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, İlçe Müftüsü Mehmet Atay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik, Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Kültür Dernek Başkanı Mehmet Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ ve şube müdürleri, banka ve kurum müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler ile aileler katıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472