banner488

Çine’de Dünya Çevre Günü kutlandı

Çine’de Dünya Çevre Günü kutlandı
banner496
Her yıl 5 Haziran tarihlerinde kutlanan Dünya Çevre Günü Çine’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

5 Haziran’da tüm Dünyada kutlanan Çevre Günü Çine’de de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Çine Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği programı bundan sonra geleneksel etkinlikleri arasında yer verileceği bildirildi. Atatürk İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları çeşitli gösterileri sundular. Çevreye duyarlılığa dikkat çekmek üzere açılan stantların beğeni topladığı Çevre Günü etkinliğinde; Çine Belediyesi tarafından Çine Mutaflar Mahallesi'nde yetiştirilen çiçek dağıtıldı.

Dünya Çevre Günü etkinliğine Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, TEMA Vakfı Aydın Temsilcisi Mehmet Özdemir, TEMA Vakfı Çine Temsilcisi Salih Bozkurt, Hülya Meyda TEMA Vakfı'nın gönüllü üyeleri, Atatürk İlkokulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Birleşmiş Milletler tarafından her yıl 5 Haziran’da kutlanan Dünya Çevre Günü’nde TEMA Vakfı Aydın Temsilcisi Mehmet Özdemir, tüm Türkiye’yi doğal varlıkları korumaya çağırdı. Özdemir, tarafından yapılan açıklamada “Bugün yalnızca ülkemiz değil, yaşam mucizesinin evi olan gezegenimiz insan kaynaklı tehditler altında. Karamsarlık için bile vaktimiz yok. Hepimiz hemen şimdi doğal varlıkları korumak için harekete geçmeliyiz. Türkiye’yi ve gezegenimizi korumak için kolları sıvamalıyız. Türkiye’de pek çok noktada, ekonomik kalkınma niyetiyle doğal varlıkların ikinci plana atıldığını üzülerek görüyoruz. Oysa, yaşamımızı sürdürebilmemiz ancak ve ancak doğal varlıkların korunmasına bağlıdır. Biz insanlar doğanın sahibi değil, yalnızca bir parçasıyız. TEMA Vakfı olarak 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde herkesi sürdürülebilir yaşam için doğanın bir parçası olmaya davet ediyoruz. Bununla birlikte karar vericileri de Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne uyumlu politikalar üretmeye çağırıyoruz” dedi.





 


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472