banner488

Çine’de Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yılı kutlandı

Çine’de Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yılı kutlandı
banner269
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yıldönümü kutlama töreni Çine Kaymakamı Özkan Demir makamında tebrikleri kabulü ile başladı.

Yüksel Yalova Stadı'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Törene Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Cumhuriyet Başsavcısı Nazlı Sertap Yalçın, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, Milli Eğitim Müdürü Sait Şakir Üstündağ ve Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, Askerlik Şube Başkanı Cuma Ali Nacak, Emniyet Müdürü Ali Ali Ridvan Onat, CHP ilçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çine Kaymakamı Özkan Demir ve beraberinde Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, katılanların bayramını kutladı. Öğrenciler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirler okudu. Daha sonra çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri verildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Çine Kaymakamı Özkan Demir, “1. Dünya Savaşı'ndan yenik çıkan, toprakları kağıt üzerinde paylaşılmış ve ülkesinin pek çok yeri işgale uğramış olan, türlü imkansızlıklar içindeki büyük milletimiz, büyük Atatürk'ün önderliğinde tarihte eşine az rastlanan ve pek çok millete örnek olmuş bir kurtuluş mücadelesi vermiştir. Kurtuluş Savaşımız, uzun süredir yenilgi yüzü görmeyen ve dünyaya efendilik taslayan ittifak halindeki birden çok emperyalist devlete karşı verilmiş bir bağımsızlık mücadelesidir. 1. Dünya Savaşından alınan galibiyetin şımarıklığı ve sınır tanımazlığı ile hareket eden bu güçler, Osmanlı Devleti’nden arda kalan bir avuç büyüklüğündeki Anadolu topraklarını da işgal etmek istemişler, tüm tarihi boyunca özgür ve bağımsız yaşamış  olan milletimizin boynuna esaret zincirini takmaya kalkmışlardır. Vatan topraklarından atılmak istenen Türk Milleti,  Türkiye Cumhuriyeti’nin 29 Ekim 1923'de kurulmasıyla yeniden doğmuştur. Cumhuriyet, milletimizin tarihsel çıkış yoludur. Askeri ve siyasi bir deha olan Mustafa Kemal Atatürk önder kişiliği ile bu yolun dünya ile birleşmekten, uluslararası yarıştan kopmamaktan, bilim ve çağdaşlıktan geçtiğini işaret etmiştir. 'Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyen büyük Atatürk’ün en büyük eseri laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’dir. Kuşkusuz ülkemiz, değişen dünya stratejileri ve diğer pek çok nedenlerle içte ve dışta bölücü terör başta olmak üzere sorunlar da yaşamaktadır. 15 Temmuz gecesi yaşadığımız dış güçlerin güdümündeki FETÖ terör kalkışması da bu sorunların bir tezahürüdür. Halkımız ve aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi canı ve kanı pahasına Cumhuriyetine ve iradesine sahip çıkmış; Hâkimiyetin Kayıtsız Şartsız Milletimize ait olduğunu dosta, düşmana ve tüm dünyaya geçmişte olduğu gibi bir kez daha göstermiştir. Bütün dünya şunu çok iyi görmüştür ki; devletimizin ve halkımızın Cumhuriyeti sahiplenme ve yaşatma azmi her zamankinden daha da güçlüdür. Türkiye Cumhuriyeti, bir dünya devleti olarak laik, çağdaş, üretken, gelirini adaletle paylaşan, insan hak ve özgürlüklerini tam olarak kullanma gayretiyle, barış içinde bir ülke olarak parlak geleceklere layıktır, milletimiz olanaklara ve toplumsal dokusu ile bu atılımı gerçekleştirecek güce sahiptir ve bu önü kesilemez bir yoldur.

Bu büyük günde, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını; 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimizi ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet ve şükran duyguları içinde saygıyla anıyoruz” dedi.





















Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2016, 17:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472