banner488

Çine’de Camiler Şenlendi

Çine’de Camiler Şenlendi
banner269

Çine’de yaz dönemi Kur’an kurslarının başlaması ile birlikte camiler şenlendi.

Çine Müftülüğü’nün tüm camilerde ve Kuran Kurslarında açılan Yaz Kuran Kurslarına Çineliler büyük ilgi gösterdi. 25 Haziran 2018 günü açılan Yaz Kuran Kursları 8 hafta devam edecek. Kursların açılış vesilesiyle düzenlenen programlara İlçe Müftümüz Mehmet Atay, İlçe vaizi Yahya Ofşin, ADRB vaizi Nazife Atay, İlçe murakıbı Ünal Yıldız, Kur’an Kursu öğreticileri, İmam-Hatipler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Açılış dolayısıyla konuşma yapan İlçe Müftüsü Mehmet Atay, Kur’an Kerim okumanın önemini anlattı. Atay, “Kuran-ı Kerim okunduğu, öğretildiği bu anlamda ders halkaları oluşturulduğu yerlere huzur ve esenlik iner, böyle yerlere ilahi rahmetin kapladığını, meleklerin çepeçevre kuşattığını, Allah’ın da bu kişileri kendi yanında bulunan meleklerin yanında onları andığını, yine evlatlarına, yavrularına Kur’an-ı Kerim öğreten anne babalarının başlarına ahiret gününde ziyası güneşten daha parlak bir taç giydirileceğini Peygamberimiz (SAS) tarafından müjdelenir. Bu süreçte eğitimi veren görevli hocalarımıza velilerin işbirliği içerisinde hareket etmelerinin verimliliği artıracaktır” dedi.

Atay arıca, özellikle günümüzde dejenerasyona uğrayan değerlerimizin yeniden inşasının önemli olduğunu, bu vesileyle Yaz Kur’an Kurslarında Ahlaklı olmak, erdemli olmak, dürüst olmak gibi değerlerin de kazandırılmaya çalışıldığı, dini bilgilerin öğretildiği bir eğitim süreci olduğunu da belirtti. Katılan misafirlere ve çocuklara ikramda bulunuldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472