banner488

Çine’de ‘Besiciliğin Geliştirilmesi Projesi’ tanıtıldı

Çine’de ‘Besiciliğin Geliştirilmesi Projesi’ tanıtıldı
banner496
Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (ADSYB) öncülüğünde “Besiciliğin Geliştirilmesi Projesini" tanıtmak amacıyla Besi Sığırlarının Bakımı Beslenmesi Yetiştirici Bilgilendirme Seminerlerinin 5.'si Çine’de yapıldı.

Çine Kültür Merkezinde yapılan bilgilendirme seminerine Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ağaran Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Yılmaz Bozkır, Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gökhan Önol ve çiftçiler katıldı.

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Yılmaz Bozkır’ın proje hakkında, Aydın ili hayvancılık sektörünün gelişimine katkı sağlamak için, İl’in besicilik potansiyelinin ortaya çıkarılması ve besi faaliyetlerinin artırılması hususunda farkındalık yaratarak, büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin sığır bakım besleme konusunda bilinçlendirilmesi ile besiciliğin geliştirilmesi amaçlandığını anlattı. Ayrıca Bozkır, Aydın’daki Damızlık Sığır Yetiştiricilerinin süt sektöründeki deneyimleri öncülüğünde, Aydın’ın besi materyalleri üretimi için uygun iklim yapısı ile kaliteli damızlık materyalleri hususlarındaki önemli potansiyeli ortaya çıkarılarak, Aydın’daki besicilik faaliyetlerinin canlandırılması hedeflendiğini söylendi.

Besi Sığırlarının Bakımı Beslenmesi konulu sunumu yapan Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gökhan Önol, buzağıların nasıl yetiştirilmesi gerektiği konusunda vatandaşı bilgilendirirken  “Projenin Aydın ilinde tarım ve hayvancılık sektörü açısından çok önemli. Hayvancılık sektörünün gelişimine katkı sağlamak, Aydın’ın besicilik potansiyelinin ortaya çıkarılması, besi faaliyetlerinin arttırılması konusunda farkındalık oluşturacak ve büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin bakım, beslenme gibi konularda bilinçlendirilmesi için bu proje geliştirilmiştir. Amacımız Aydın iline ve bölge kalkınmasına, ekonomisine katkı sağlamaktır” dedi.

Bilgilendirme seminerinin ardından Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önal’a yetiştiriciler merak ettikleri konuları sordular. Önal, bütün sorularını cevaplayıp, talep ve sorunlar bir rapor halinde hazırlanarak ilgili kurum ve kuruluşlara iletileceğini söyledi.











Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2016, 23:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472