banner480

Çine’de 65 Yaş Üstü Vatandaşlar Sokağa Çıktı

Çine’de 65 Yaş Üstü Vatandaşlar Sokağa Çıktı
banner269

Çine’de 4 saatlik sokağa çıkma izni verilen 65 yaş üstü vatandaşlar sıcak ve güneşli havanın keyfini sürdü.

İçişleri Bakanlığı korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşların 4 saat süreyle dışarı çıkmalarına izin verilmesi ile uzun süre evlerinden çıkamayan yaşlı vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Çine’de sokağa çıkan yaşlı vatandaşlar sıcak ve güneşli hava ile birlikte evde kaldıkları günlerin acısını çıkardı. Kimi vatandaşlar bisiklet sürdü, kimisi gazete okudu, kimi yürüyüş, kimisi ise alışveriş yaptı. Kendilerine verilen 4 saatlik sokağa çıkma izninden oldukça memnun olan 65 yaş üstü vatandaşlar, yetkililere teşekkür etti. Çine Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri de cadde ve sokaklarda maske uygulaması yaparken, yaptıkları anonslar ile vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulundu.

68 yaşındaki Çine’nin tanınmış siyasetçilerinden Mehmet Yavuz sokağa çıkmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, " Bilim kurulunun almış olduğu kararlara saygı duyuyorum. Bizlerin hayrına ve menfaatine verilen bu karara saygım ile birlikte bu kararın hassasiyeti içerisinde olan insanların her şeyde aynı titizlik içerisinde olmadığını görüyorum. Bu ara psikolojim bozuldu. Kendimi hüküm giymemiş tutuklu gibi hissediyorum. Çilemi çekiyoruz diye de düşünüyorum" diye konuştu.

Uzun bir aradan sonra sokağa çıktıklarını belirten 73 yaşındaki Kazım Sermet Çıkışan, "Direnç sağlanması çok önemli. Sabah sporu çok önemli. Güneş çok önemli. İzolasyon daha kapsamlı yapılsaydı çok daha iyi bir süreç olabilirdi. Şuan kimde ne olduğu belli değil" dedi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472