banner488

Çine’de 485 Kişi Seyahat İzni Kullandı

Çine’de 485 Kişi Seyahat İzni Kullandı
banner496

Koronavirüs salgınına yönelik tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesiyle yaklaşık bir ay önce şehirlerarası yolculuk kısıtlandı. Çine’de 485 vatandaş seyahat izin belgesi aldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye’de alınan tedbirler arasında 28 Mart 2020 genelgesi gereğince il dışına seyahatlerin valilik iznine bağlanması ilk aşama olarak kayıtlara geçti. Ardından 30 Büyükşehir ve Zonguldak'a giriş çıkışlar yasaklandı. Daha sonra yapılan açıklamada seyahat izin belgesi başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabileceği de bildirildi.

Seyahat izni için vatandaşlarla ilgili bazı hususlar gerekiyor. Şehir dışına çıkmak isteyenlerden doktor kararıyla tedavi için şehir dışına sevk edilmiş olanlar, birinci dereceden yakını vefat etmiş veya ağır hasta olanlar, son on beş gün içerisinde ilçeye gelmiş, ilçede kalacak yeri olmayanlar gibi birçok maddenin bulunduğu genelgeye uyan kişiler seyahat edebilme haklarına sahip olabiliyorlar. Yasanın yayınlamasından itibaren Çine’de 485 vatandaş şehirlerarası seyahat izni kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Serdar özer
Serdar özer - 4 yıl Önce

Pazartesi marmarise gitdecemde nasıl giderim ikahmehka çinede işim marmaris çifciliklede ograşı yorum

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472