banner480

Çine’de, 37 işçi Öz Maden İş Sendikasına üye oldu

Çine’de, 37 işçi Öz Maden İş Sendikasına üye oldu
banner269
Öz Maden İş Maden İşçileri Sendikası Çine’de Eysim Mineral Madencilik Şirketinde çalışan 37 işçiyi sendikalarına üye yaptı.

Hak İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Maden İş Sendikası Aydın Bölgesinde çalışmalarına ilk olarak Çine’de Eysim Mineral Madencilik Şirketinde 37 işçiyi sendikalarına üye yaparak başladı. Öz Maden İş Sendika Genel Başkanı Ahmet Arslan, işçi ve işveren arasında bir köprü vazifesi kurarak her iki tarafın kazançlı çıkmasını amaçladıklarını söyledi.

Arslan, “Amacımız Bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek”

Eysim Mineral Madencilik şirketi Ege Bölgesinde bizim çalışmalarımıza güzel bir ayna olacağı kanısında olduğunu belirten Öz Maden İş Sendika Genel Başkanı Ahmet Arslan, “Şu anda sendikalaşma Türkiye’de yüzde 10 civarlarında, bunun daha yüksek rakamlarda olması için caba sarf ediyoruz. Bu rakam işçilerimiz için kesinlikle yeterli değildir. Sendikamız adına Türkiye’nin birçok ilinde, ilçesinde mücadelemizi veriyoruz. Tabanda işçi arkadaşlarımızın refah düzeyini daha iyi şartlarda, iş sağlığı güvenliğine uyum içerisinde olması için örgütlenmeyi tüm çalışan emekçileri sendikamıza davet ediyoruz. İnşallah burada güzel bir başlangıç yaptık, işçi arkadaşların bizi tercih etmesi bizleri onurlandırdı, gururlandırdı.  Hak İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Maden İş Sendikası olarak burada çalışarak bize üye olan arkadaşlarımızın haklarına sahip çıkacağız. Aydın Bölgesinde 3 binin üzerinde madencilik kurumunda çalışanımız var.  Madencilik kurumlarında iş sağlığı güvenliğine daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini ve tüm işverenlerimize de buradan iş sağlığı güvenliğine uyulması ve önemsemeleri gerektiğini bir kere daha vurguluyorum. Devletimizden, maden işçilerimiz adına diğer iş kollarıyla aynı kefeye koymasınlar diye çalışabilir, yaşanabilir daha iyi düzeylere getirmesini için taleplerimiz olacak” şeklinde konuştu.

“İşverenler Sendikamızdan korkmasınlar”

İşverenler sendikamızdan korkmasınlar, sendika geldiğinde işyerinde daha güvenli, tedbirli ve daha verimli çalışılacağını masajını veren Arslan, “İşçiler için bir dakika nasıl önemli ise işveren içinde bir dakika önemlidir. İşveren kazanacak ki bizlerde işçi arkadaşlarımız adına haklarını talep edeceğiz. Önemli olan işvereninde burada kazanması ve işçilerin refah düzey seviyesi yükselmesi için pay alması. Bizler işçi ve işveren arasında köprüyüz. Eysim Mineral Madencilik çalışan işçilerimizin üyelikleri ile ilgili Ankara Bakanlığına Yetki Belgesi Tespitimizi bildirdik. Yetki Tespit Belgemizin önümüzdeki günlerde onaylanarak gelmesini bekliyoruz. Belgemiz geldikten sonra işveren Eysim Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir Beyle de bir topladı düzenleyerek, görüşmelerimize başlayacağız. Şirket çalışanlarından ilk üyelerimizden Erkan Öztürk, Volkan Karasulu ve sendika temsilcimizi Selçuk Yıldırım’da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.



Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472