banner488

Çine’de 29. Geleneksel Çine Belediyesi Deve Güreşi Festivali

Çine’de 29. Geleneksel Çine Belediyesi Deve Güreşi Festivali
banner496
Çine Belediyesi Geleneksel Deve Güreşi Festivali’nin 29.’sunu Yeni Hayvan Pazarı’nda, 3 bine yakın güreş severin katılımıyla gerçekleşti.

Yeni Hayvan Pazarı’nda, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 150 pehlivan devenin güreştiği Çine Deve Güreşi Festivaline katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu güreş alanı girişinde Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediye Başkan yardımcısı Timuçin Karabulut, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin karşılayarak birlikte halkı selamladılar. Güreş alanına STK temsilcileri, MHP İlçe Başkanı Kazım Oluç ve yönetimi, İyi Parti İlçe Başkanı Mehmet Yavuz ve yönetimi yanı sıra birçok vatandaş katıldı. Çine Deve Güreşi Festivaline destek için bulunan Eysim Maden Şirketi ait tırda birçok misafiri ağırlayan Muhammet Demir, gelen konuklarıyla tek tek ilgilendi. Güreşleri beraber izleyerek hoş zaman geçirdiler.

Çine Deve Güreşi Festivaline dolduran yaklaşık 3 bin kişi, havanın da güzel olması ile mangallarını yakarak eş, dost ve akrabaları ile güzel ve eğlenceli bir gün geçirdi. Güreşe çıkan develer, Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na destek için arenaya zeytin dalı ile çıktı. Aylar öncesinden hazırlanan deve güreşleri festivalinde havanın sıcak olması nedeniyle çoğu güreşler berabere kaldı.




































































Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472