banner488

Çine’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Çine’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı
banner269

Çine’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95'inci yılı coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı törenleri, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Kutlamalar, daha sonra Yüksel Yalova Stadyumu’nda sürdü. Törende, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun, CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, MHP İlçe Başkanı Kazım Oluç, İyi Parti İlçe Başkanı Derya Kamil Karaca, STK Başkanları, daire amir ve müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer kutlamalara katılanların ve öğrencilerin bayramını kutladı. Öğrenciler günün önemini belirten şiirler okudu ve efe oyunları gösterisi sergilendi. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi. Kutlama töreni, öğrencilerin geçit töreniyle sona erdi.

Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi, “Cumhuriyetimiz 95. yıldönümü milletçe kutlamanın derin sevinci içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1919'da ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır. Bu güzel vatanda Cumhuriyeti ilan etmiştir. İzmir'den Hasan Tahsin, Maraş'tan sütçü imam, Kastamonu'dan cepheye mermi taşıyan Şerife bacılar, Çine'den Yörük Ali Efe'ler çıkmıştır. Rejimlerin en faziletlisi olan Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlamanın en derin sevinci içerisinde hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatanı bizlere emanet eden tüm ecdadımıza Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

Fener Alayı

Uzun yıllar gerçekleşmeyen, bu yıl kutlamalar kapsamında Çine Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nin organizesinde akşam Fener Alayı düzenlendi. Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul bahçesinde başlayan fener alayına yüzlerce vatandaş katıldı. Adnan Menderes Bulvarında devam fener alayı Atatürk İlkokulu önünde son buldu. Ellerinde bayrak bulunan vatandaşlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez, Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları eşliğinde yürüdü.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2018, 00:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472