banner480

Çine’de, 23 Nisan Kutlamaları

TBMM'nin açılışının 95. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Çine'de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Hükümet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk konuldu.

Çine’de, 23 Nisan Kutlamaları
banner269

Hükümet Meydanında saat 09:00'da gerçekleşen çelenk koyma törenine Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Garnizon Komutanı Kıdemli Pilot Yüzbaşı Osman Olgun, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ ile kamu kurum kuruluşlarının müdürleri siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, çocuklar ve vatandaşlar katıldı. Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ Atatürk heykeline çelenk koymasının ardından 1 dakikalık sayı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. CHP Çine İlçe Örgüt üyeleri Hükumet Meydanı'nda bulunan Atatürk büstüne çiçekler bıraktı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Mustafa Türkoğlu Ortaokulu öğrencileri makam ziyaretini gerçekleştirdi. Çine Kaymakamı Özkan Demir bugün makamını kısa süreliğine de olsa Mustafa Türkoğlu Ortaokulu 6/E Sınıf öğrencisi Mehmet Mert Ergin’e bıraktı. Mustafa Türkoğlu Ortaokulu Müdürü Mustafa Uğurlu ve Türkçe Öğretmeni Yasemin Uzun, 6/E Sınıf öğrencisi Mehmet Mert Ergin ile Buse Uzun ile birlikte Kaymakam Özkan Demir’i ziyaret etti.

Çine Kaymakamı Özkan Demir, kendisini ziyaret eden öğrencilere günün anlama ile ilgili bir açıklama yaptı. Demir, “Şimdi sizler, Atatürk, bu bayramı çocuklara, bize neden bıraktı diye düşünüyorsunuz muhakkak. Cumhuriyet çok zorlu şartlarda kurulmuş, O dönemlerde Cumhuriyetin düşmanı çoktu ve yeni kurulan bir devletin ayakta kalması da çok zordu. Atatürk ve arkadaşları yeni yapıyı kurdular ama asıl meselenin onu yaşatmak olduğunu biliyorlardı. 23 Nisan’ da sizlere emanet ettiler, yeni nesillere yani Cumhuriyetin yaşaması için sağlam ellere bırakarak, kurtuluşumuzu nasıl kazandığımızı da unutturmamak gerek. Atatürk ve arkadaşları TBMM’ni kurdular niye kurtuluş savaşını yönetebilmek için” dedi. 

Çine Kaymakamı Özkan Demir, makamını Mehmet Mert Ergin’e devretti ve  ‘şimdi kaymakam sensin, ne yapmak istersin’ demesi üzerine Ergin, ‘bütün okullara asansör olsa hiç fena olmaz’ dedi. Ergin’in bu cevabı üzerine Demir, ‘Obeziteyi önlemenin en iyi yolu asansörün olmaması’ dedi. Çine Kaymakamı Özkan Demir, kendisini ziyaret eden öğrencilere hediye takdim etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlama töreni bu yıl Mustafa Türkoğlu Ortaokulu Bahçesinde gerçekleştirilen kutlamalarda çocuklar oynadıkları halk oyunları ve gösteriler ile doyasıya eğlenirken bayramın coşkusunu aileleri ile birlikte kutladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon gibi yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de protokol üyeleri tarafından hediyeler verildi.

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Şakir Üstündağ, “23 Nisan 1920 Türk Milletinin iradesini temsil eden birinci millet meclisinin açıldığı ve Türk Halkı’nın var olma, yok olma savaşları içinde egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Atatürk, 23 Nisan 1924’te, 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiş, bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. 1979 yılında da yurt dışından gelen 6 ülkenin çocukları bu bayramımızı paylaşmış ve 23 Nisan Uluslararası Çocuk Bayramı olmuştur. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Türk milletinin gönlünde çeşitli etkinliklerle her yerde kutlanarak milli birlik ve beraberliğimizin en önemli göstergesidir” dedi.


Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2015, 13:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472