banner488

Çine’de 19 Mayıs Coşkusu

banner496
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çine’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, kurtuluş mücadelesini başlatmak amacıyla Samsun’a çıkışının 98’inci yıldönümü, Çine’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Çine’de sabah saat 09.00’da Hükümet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından düzenlenen resmi tören ile başladı.

Yüksel Yalova Stadında devam eden törene, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Garnizon Komutanı Cumali Nacak, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Yurtsever, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Şube Müdürleri Yeter Ortan, Coşkun Akbay, Yıldıray Demir, Çine Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer diğer protokol üyeleri ile birlikte çok sayıda Çineli katıldı.

Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Çine Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer yaptı. Dinçer, “Türk genci tarihinin her döneminde içinde bulunduğu zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. 1071'de Malazgirt'te Alparslan zafer için Türk gençlerine güvendi ve yanılmadı; 1453'te Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetmek için Türk gençlerine güvendi, güveni boşa çıkmadı. 1915'te Çanakkale Savaşlarında Türk Ulusu, gençliğe güvendi, ulusumuz yanılmadı. Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk, özgürlük yolunda Türk gençliğine güvendi ve onun güveni de boşa çıkmadı. 15 Temmuz gecesi de Türk gençliği vatan hainlerine gerekli cevabı vermiştir. Ulu Önder, biz gençlere o kadar çok güvendi ki, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere emanet etti. Bizlerinde bu emaneti korumak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı bilmenizi isterim.

Sizler her dönemde Ulu Önder Atatürk’ün fikirlerini takip ederek ve onun belirlediği hedeflere ulaşmak için hiç durmadan çalışmalısınız. Atalarımızın vatan, ulus için yaptıkları fedakarlıkların ve gösterdikleri çabaların her zaman farkında olmalısınız. Onların bu şerefli mücadelesinin gelecek nesiller için olduğunu asla aklınızdan çıkarmamalısınız. Sizler Türk gençliği olarak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyip bu hedefi gerçekleştirmek için hiç durmadan çalışacağınızı biliyoruz. Ancak hepimizin hedefi Büyük bir Türkiye’dir. Büyük türkiye için biz gençlerimize güveniyor ve onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

Törende Çine Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından okunan şiirler ve şarkılar, halk oyunları ve judo gösterileri sergilendi. Erkek ve kız kategorilerinde koşu yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve kupalarının verilmesinin ardından son buldu.



































Konya Günlük Kiralık Kütahya Günlük Kiralık ev malatya Günlük Kiralık ev manisa Günlük Kiralık mardin Günlük Kiralık ev mersin Günlük Kiralık ev muğla Günlük Kiralık ev ordu Günlük Kiralık ev osmaniye Günlük Kiralık ev
Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 02:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472