banner488

Çine’de 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Çine’de 15 Temmuz Şehitleri Anıldı
banner496

Çine Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında hain darbe girişiminde şehit düşen kahramanlar anılarak demokrasi ve milli birliğe vurgu yapıldı.

Çine Kaymakamlığı 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinin 4'üncü yılında şehitleri anma programı Hükumet Meydanında düzenlendi. Törende, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Millete Sesleniş konuşması meydandaki ekrana yansıtıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Sivil toplum örgütleri tarafından çeşitli hayırların yapıldığı etkinlik Çine Müftülüğü personeli tarafından ilahelerle devam etti. Törene, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, AK Parti Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Ülkü Ocakları Başkanı Murat Çalışkan ve daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Darbe girişiminin 4. yıl dönümünde saat 00:13'te tüm camilerden selalar okundu.

“Milli birliğimizi, milli dayanışmamızı diri tutmalıyız”

Çine Kaymakamı Turan Erdoğan yaptığı konuşmada; “Büyük komutan Alparslan önderliğinde Malazgirt savaşıyla beraber girdik. Bu toprakları Anadolu Selçuklularıyla, daha sonra büyük Selçuklularla yurt edindik. Daha sonra kadim devletimiz Osmanlı İmparatorluğu’nu kurduk. Günümüzde de Türkiye Cumhuriyeti’mizi nazlı bayrağımızın altında kıymetli devletimizi kurduk ve çok şükür yaşıyoruz. Ancak Anadolu’ya gelişimizi buraları yurt edinişimizi ve de emperyalistlerin buradan bizi tekrar kovmak için defalarca gelişlerine kısaca bir göz atacak olursak biz Anadolu’yu yurt edindikten sonra yaklaşık 12 tane haçlı seferi düzenlediler üzerimize. Daha sonra kadim devletimiz Osmanlı İmparatorluğu Avrupa serüveninin son noktası olarak İkinci Viyana kuşatması ve İkinci Viyana savaşından sonra geri çekilmeye başladı. Üzerimize sürekli saldırılar geldi. Osmanlı İmparatorluğunun yıkılmaya başlaması bu yüzyılın 1900’luların başlarında. 1915’te Çanakkale Savaşı’nda tekrar geldiler. Emperyalistler ne zaman Anadolu’yu geldiler kollarını kaldırdılar, ellerini kaldırdılar, biz kollarından kırıp tekrar gönderdik. Sakarya Meydan Muharebesi, Kurtuluş Savaşı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün önderliğinde yine bu topraklardan başlayarak Kuvayi Milliye ile beraber organize edildi ve emperyalistler tekrar gönderildi. En sonda bundan 4 yıl önce 15 Temmuz 2016 yılında FETÖ kılığına girerek, bu sefer daha da acısı, kendi içimize, kendi devletimizin bürokrasisine, maalesef askerimizin içerisine, kendi ajanlarını, kendi teröristlerini sokarak bu sefer içten işgal etmeye çalıştılar. Ama çok şükür ki, bu milletimizin feraseti, milletimizin büyüklüğü gerçek anlamdaki bürokrasimiz ve ordumuz söküp attı içinden ve çok şükür tekrar bunların kaldırdıkları ellerini, kollarıyla beraber kırıp emperyalizmi tekrar bu yurt bizimdir, bu Anadolu bizimdir, bu topraklar bizimdir. Biz vatani sadece bir toprak parçası olarak görmüyoruz, vatan bizim ezanımızdır, vatan bizim bayrağımızdır, dedelerimizin mezarıdır. Biz bunları asla terk etmeyiz dediğimizi yüzlerine karşı tekrar söyledik ve tekrar kolları kırık döndüler. Bundan sonra çok uyanık olmalıyız, tekrar gelecekler hangi şekilde gelecekler bilinmez ama tekrar geleceklerinden emin olabilirsiniz. Onun için milli birliğimizi, milli dayanışmamızı, her zaman daima uyanık olmalıyız ve diri tutmalıyız. O açıdan hepimize birlik ve beraberlik içinde görevler düşmektedir. Tarihimizden de dersler çıkarmalıyız ve bir daha bir daha tekrar aynı oyunlara gelmemeliyiz. Onun için sizlere teşekkür ediyorum buraya geldiğiniz için ve bunu daima diri tuttuğumuz için hepiniz sağ olun” şeklinde ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2020, 09:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472