banner488

Çine’de 142 Milyon Liralık Dev Proje Açılışı Gerçekleşti

Çine’de 142 Milyon Liralık Dev Proje Açılışı Gerçekleşti
banner496

Gökbel Barajı, Çine Projesi kapsamında Çine Sulaması ve Koçarlı Bağarası Sulama sahasında 215 bin 840 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecek olan Gökbel Barajı açılışı Ak Partili vekillerin katılımıyla gerçekleşti. Ülke ekonomisine yıllık 323 Milyon 760 Bin Liralık ek gelir sağlayacağı söylendi.

Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürlüğü tarafından Çine’de yaptırılan Gökbel Barajı AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Rıza Posacı ve Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Çine Ak Parti İlçe Teşkilatı 2. Başkan Ergüven Özcan ve partililerin katılımıyla gerçekleşti. Bölge Müdürü Göktuğ İlter açılışta milletvekillerine projeyle ilgili bilgiler verdi. İlter, Toplam 142 milyon liraya mal olan barajın su tutma programını iki aylık bir döneme yaydıklarını söyledi.

Gökbel Barajı’nın Çine’de 6 bin 500, Koçarlı’da 14 bin 600 hektarlık alanı sulayacağını belirten Müdür İlter “Sadece Koçarlı sulamamız nerdeyse 1 milyar mertebesinde. Çine sulamamız ise 350 milyon civarında tutacak. Gökbel Barajı’nı bitirdikten sonra hem Çine hem Koçarlı’da sulamaları açmaya başlayacağız. Çine’de ikinci kısım ihalemizi önümüzdeki sene tamamlayacağız. Bu proje Aydın’ın en büyük projesi. İnşallah en kısa zamanda tamamlayacağız. Sizlerin de desteğiyle projemizi üç yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz” ifade etti.

Ak Parti Aydın milletvekili Mustafa Savaş 2021 ‘de DSİ’nin ödeneklerinin yüzde 139 arttığını ifade ederek “Bu imkanlardan bölgemizin faydalanması için elimizden geleni yapacağız. Yarım kalan, devam eden, sözleşmeleri imzalanan ancak ödeneksizlikten dolayı inşaatı başlanamayan projeler inşallah önümüzdeki yıl devam edecek” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472