banner488

Çine’de 12 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu

Çine’de 12 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu
banner496

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gelecek nesillerin çevre bilinci ile yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için “Geleceğe Nefes” kampanyasında, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 11 milyon fidan dikim etkinliği kapsamında Çine’de 12 bin fidan toprakla buluştu.

Çine’de düzenlenen “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında üç ayrı noktada 12 bin fidan toprakla buluşturuldu. Şeyhler Düğün Salonunun arkasında Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksek Okulu'na ait arazisinde gerçekleşen etkinlikte, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, ADÜ Çine Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Serkan Bakırcı, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Bülent Biçer, İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Mehmet Tosun, İlçe Müftüsü Mehmet Atay, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, öğretmen ve öğrenciler, vatandaşlar katıldı.

“Bir yerin vatan olması için ağaç gereklidir”

Fidan dikimi etkinliğinde İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan konuşmasında "11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın himayeleri ile başlatılmış bulunmaktadır. Bundan sonraki her yılda 11 Kasım’da büyük alanlarda ağaçlar dikilecektir. Bir yerin vatan olması için mutlaka toprak gerekiyor. Toprağı korumamız için de mutlaka orman gerekiyor. Yani insana nefes, toprağa ağaç, toprağa orman ve vatana da toprak gerekiyor. Hz. Ali'nin bir sözü vardır ‘Kuru ağaç meyve vermez’, yani bu ağaçları gençlerimizle hep beraber dikeceğiz. Onları elleriyle besleyecekler. Öldükten sonrada bizlerin yaşayabilmemiz için çeşitli anılar bırakmamız lazım. Bunlardan bir tanesi kitap yazmaktır, çeşitli okullar, çeşitli eserler bırakmak, bir tanesi de ağaç dikmektir. O ağaçlarla bizler daima yaşayacağız. Özelliklede öğrencilerimize, gençlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Gelecek nesillere doğal miras bırakacağız”

Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan Bakırcı ise, "Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın Valiliği, Çine Kaymakamlığı, Çine Belediyesi, Çine Orman İşletme Şefliği ve EYSİM Madencilik işbirliği ile hazırladığımız bu alanda lavanta, fıstık çamı ve selvi gibi fidanları siz değerli dostlarımız ile milli ağaçlandırma gününde dikeceğiz. Ekosistemimizin ayrılmaz bir parçası olan ve dünya genelinde; artan nüfus, orman yangınları, yeni tarım alanları açma, şehirleşme gibi gerekçeler ile orman alanları her geçen gün azalmaktadır. Yeryüzünün yaklaşık yüzde 31'ini kaplayan ormanların üzerindeki artan baskı, dünya nüfusu ve global ısınmanın etkileri ile günden güne artmaktadır. Ülkemiz, dünyadaki azalan orman alanlarının aksine son 50 yılda toplam orman varlığı yüzde 10 civarında artmıştır. Gelecek nesillere doğal miras bırakacağımız, doğamızı, ekonomimize, bizlere büyük katkıları olan ormanlarımızı korumak, geliştirmek, ağaç dikerek yeni orman alanları oluşturmak ve gelecek nesillere erken yaşlarda ağaç sevgisini, orman sevgisini aşılamak hepimizin görevidir, sorumluluğudur. Diktiğimiz fidanlar sadece bu bölgeyi yeşertmeyecektir. Ülkemiz genelinde 13 milyondan fazla dikilecek fidanlarla kuraklığa, hava kirliliğine ve erozyona karşı duruşumuzu güçlendirirken global ısınmaya karşı mücadelemizi de sürdürmüş olacağız "şeklinde ifade etti.

Milli Ağaçlandırma Günü

Çine Orman İşletme Şefi Aşkın Cüre, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eşzamanlı olarak 11 milyon fidan dikimi etkinliğini düzenlenmiştir. Cumhurbaşkanımızın 6 Kasım 2019 tarihli ve 2019/24 sayılı genelgesi ile 11 Kasım ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak kutlanılması uygun görülmüştür. Dünya karalarının 30’u, Türkiye yüzölçümünün yüzde 28, 6’ sı, Aydın ilimizin yüzde 40’ı ve ilçemiz Çine’nin yüzde 41 ormanlık alandır. İçerisinde bulunduğumuz alan içerisinde 500 adet fıstık çamı, 500 adet lavanta, 1000 adet selvi, 100 adet çınar, 50 adet akasya, 50 adet akçaağaç ve 50 adet incir olmak üzere toplam 2 bin 250 adet fidan dikilecektir. Cumhurbaşkanımıza ve etkinliğe katılımlarından dolayı sayın kaymakamımız ile tüm misafirlerimize teşekkür ederiz" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472