banner488

Çine’de 10 Nisan Polis Haftası Kutlandı

Çine’de 10 Nisan Polis Haftası Kutlandı
banner496

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 174. yılı ve 10 Nisan Polis Haftası Çine’de düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlama etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtına İlçe Emniyet Müdürlüğü çelenk sunulması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı polis memuru Şerife Balcı yaptı. Balcı konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatı Türk Polis Teşkilatı'nın 174.yılını kutlamanın onur, gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Şanla, şerefle dolu 174 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, ülkemizde olduğu gibi dünyanın birçok ülkesinde de saygın şekilde yerini almış olmanın haklı gururu ve onurunu taşımaktadır. Teşkilatımız, bir buçuk asrı aşan engin deneyimi, yetişmiş insan gücü, çağdaş ve modern donanımı ile halkına hizmet vermeye gayret gösteren güçlü ve etkin bir kurum olmuştur. Bundan sonra da şerefli mazisinden ve aziz milletinden aldığı güçle, kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirme azmin de ve kararlılığındadır. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyetin ve yasaların daima kalkanı olarak sorumluluklarını canı ve kanı pahasına yerine getirmeye devam edecektir. Polis ile halk arasında kurulan güven köprüsü ne kadar güçlü ve sağlam olursa, başarıyı o denli kolay ulaşacağı yanında art niyetli insanların emellerine ulaşma olasılığı da o denli azalmış olacaktır. Dolayısıyla halkımız, polisine güvenmeli ve polise yardımını esirgememeli, daha güvenli ve huzurlu günler için polis vatandaş el ele ortak hareket etmelidir. Şunu da özellikle belirtmek isterim ki; Çine halkımızın teşkilatımıza göstermiş olduğu yakın ilgi, sevgi, güven ve destek zor görevlerimizin yerine getirilmesinde bizleri büyük moral ve güç vermekte, motivasyonumuzu artırmaktadır. Ayrıca vatandaşlarına hizmeti kutsal bilen ve yaptığı hizmetleri vatandaşın memnuniyeti esası üzerinde temellendiren, eğitimin gücüne ve kalitesine inanan, kanunların verdiği yetkileri yerinde ve zamanında kullanan ve kendisini toplumun bir parçası olarak gören teşkilatımız ve teşkilat mensuplarımızla geleceğimizin daha huzurlu ve daha güvenli olacağına yürekten inanıyoruz. Görev uğruna çekinmeden canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anarken, şehitlerimizin bizlere bir emaneti olan Şehit ailelerimize, hala görevi başında olan tüm teşkilat mensuplarımıza ve onların fedakar ailelerine ve siz değerli konuklarımıza, saygı ve sevgilerimi sunarız” dedi.

Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Türk Polis Teşkilatı’nın 174. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle, Emniyet güçlerinin 10 Nisan Polis Haftasını kutlayarak, polislerden övgüyle söz etti. Kaymakamı Erdoğan, “174 yıl önce, vatandaşlarımızın esenliği ve güvenliğini temin etmek amacıyla kurulan Polis Teşkilatımız, kamu düzeninin sağlanması huzur ve barış ortamının devamı için, üstün görev anlayışı içinde cansiperane gayretlerini sürdürmektedir. Vatandaşı ailesi önüne geçiren bir kişi varsa oda polis teşkilatındandır. Allah çocukları ve aileleriyle, tüm sevdikleriyle nice günler diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tören daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde, İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek ve İlçe Emniyet personelinin kutlamaları kabul etmesiyle devam etti. Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Çarşı Camisinde şehit polis memurları için Kuran-ı Kerim okunup dualar edildi. Çine Kaymakamı Erdoğan tarafından polislere özel hazırlatılan174. Yılı kutlama pastası, Kaymakam Erdoğan ve Emniyet Müdürü Şimşek birlikte kesti. Kutlama pastası misafirlere ikram edildi. İlçe Emniyet Binası önünde tüm şehitler için hayır lokması dağıtıldı.

Kutlamalar kapsamında düzenlenen törene Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Kaya, İlçe Jandarma Komutanı. Soydan Hekim, İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, İyi Parti İlçe Başkanı Derya Kamil Karaca, MHP İlçe Başkanı Kazım Oluç, İlçe Müftüsü Mehmet Atay, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Engin Tetik, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Uyar, Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Eysim Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir, Çine Emniyet Müdürlüğü Personeli, Daire Müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472