banner488

Çine’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri

Çine’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri
banner496
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79’uncu yıl dönümünde Çine’de törenlerle anıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü töreni saat 9.00’ da Hükümet Meydanı’nda Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının Atatürk Anıtına çelenkleri sunmasıyla başladı. Törene Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saatler 9.05’i gösterdiğinde belediye sireniyle başlayan iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söylenerek çelenk sunma töreni tamamlandı.

Ata’ya Karanfil

Atatürk Anıtına çelenk sunumu töreninin ardından Cumhuriyet Halk Parti Başkanı Tayfun Şahin, yönetim kurulu üyeleri ve Çine Atatürk Düşünce Derneği Başkanı Ayşe Aşkar ve yönetimi,  Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı.

Anma Programı Madran Anadolu Lisesi’nden

Çelenk sunma töreninin ardından Çine Madran Anadolu Lisesi’nin hazırladığı anma programı Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşti. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Çine Madran Anadolu Lisesi Müdürü Bayram Cesur, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 79. Yılındayız. 10 Kasım, Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür. Atamızın bize ve ülkemize kazandırdıklarının mutluluğu ile 10 Kasım’ı yaşıyoruz. Yüce Atatürk’ün ölümünün 79. yıldönümünde sevgi ve saygıyla anıyoruz" dedi.

Öğrencilerin hazırladığı sunum, oratoryo ve Atatürk şarkılarının ardından 10 Kasım için okullar arası yapılan yarışma birincilerine ödülleri takdim edilerek program sona erdi.











































Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 19:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472