banner488

Çine’de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni Gerçekleşti

Çine’de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni Gerçekleşti
banner269

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 82. yılı dolayısıyla, Çine Madran Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma töreni düzenlendi.

Her yıl ülke genelinde olduğu gibi Çine’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 82. ölüm yıldönümünde anıldı. Anma töreninde Hükümet Konağı Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Kaymakam Turan Erdoğan ve Belediye Başkanı Salih Dinçer tarafından anıta çelenkler bırakıldı. Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat ettiği saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte tüm Türkiye'de olduğu gibi Çine’de de adeta hayat durdu ve saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde İstiklal Marşı'nın okundu. Günün anlam ve önemine değinen konuşmanın ardından Çine’deki okullarda gerçekleştirilen 10 Kasım temalı şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine Madran Anadolu Lisesi Müdürü Bayram Cesur yaptı. Cesur, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82. yılında onu saygıyla anıyoruz. Büyük önder, fikir ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızda hep yaşayan bir önderdir. Atatürk'ü ve en büyük eseri Cumhuriyeti anlamak, Cumhuriyetin temel niteliklerini ve kazanımlarını her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, 10 Kasımlarda üzerimize düşen birinci görevdir. Atatürk'ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıl dönümünde herkese düşen en büyük görev; "Atatürk'ün ve en büyük eseri Cumhuriyeti anlamak, Cumhuriyetin değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaktır." Mensubu olduğu Türk Milletini sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal Atatürk, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini ona adamıştır. Onun " Ben, gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milleti'ne canım vereceğim" sözü, milletini ne kadar çok sevdiğini göstermektedir. Bugün burada bu az zamanda Atatürk'ü anlatmanın imkanı yoktur elbette. Şurası bir gerçektir ki kakında binlerce kitap yazılan, sayısız araştırmalara, makalelere konu olan Atatürk'ü ve onun muazzam kişiliğini bütün yönleriyle anlatamayız. Atatürk'ü anlatmak zor ve uzmanlık isteyen bir iştir. Çünkü O yeryüzüne bir insan olarak gelmiş ve bir cihan olarak gitmiştir. Hiçbir kimse bu muzaffer general, bu yılmaz devrimci, bu kahraman insan kadar kendi ulusunun kalbine yakın olamamıştır. Unutulmaması gerekir ki; kadını ve erkeği ile eşit, hür, çağdaş, demokratik bir ülkede yaşıyor olmayı, büyük Atatürk ve arkadaşlarına borçluyuz. Bize bıraktığı ışık yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil, içimizi de ısıtıp aydınlatmaktadır. Ulu önderim, Atatürk’üm, iyi ki bizimleydin, iyi ki bizimlesin ve bizimle var olacaksın. Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve hepinizi sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Büyük Atatürk, ebediyete intikalinin 82. Yılı ama törenine Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, daire amirleri, parti temsilcileri, ilçedeki tüm okullardan temsilci öğretmenler katıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472