banner488

Çine Ziraat Odası'ndan Çiftçiye Destek

Çine Ziraat Odası'ndan Çiftçiye Destek
banner496

Çine Ziraat Odası ilçede kepçe hizmetinin yanı sıra çiftçiye kolaylık sağlamak amacıyla makine ekipman alımı gerçekleştirdi. Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, çiftçinin işini kolaylaştıracak makineler almaya devam edeceklerini söyledi.

Çine Ziraat Odası, kepçe hizmeti ile birçok çiftçinin zor anlarında yanına koşarak onlara destek oldu ve olmaya devam ediyor. Bu kez çiftçinin işini daha kolaylaştırmak için 4’lü 2 adet tesviye küreği, 5 metreküplük yükleme kepçe aparatı ile 1 adet katı gübre dağıtma römorku, 25 metre hortumlu 1 adet 200’lük motorlu bahçe tipi pülverizatör, 1 adet 600’lük 50 metre hortumlu, 1 adet 600’lük tarla kollu pülverizatörü, 1 adet 400’lük tarla kollu pülverizatör alımı gerçekleştirdi.

Makine ekipman alımı gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyleyen Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, “Makine ekipmanlarımız için toplam 81 bin liraya mal ettik. Üreticilerimizden gelen talepler doğrultusunda Oda olarak meclisimizin almış olduğu karar neticesinde üreticimizi daha çok desteklemek adına makine ekipman alımı gerçekleştirdik. Arazide hassas tesviye öncesi tesviye işlemlerinde kullanması için tesviye küreği aldık. Hayvan gübrelerinin arazilere serpilmesi için gübre dağıtım römorku aldık. Bu makineyle üreticimizin iş yükü azalacak zaman kaybı en aza indirgenecek ve suni kimyasal gübrelerin maliyetinin yüksek olması açısından çiftçimizin toprak verimini artırarak hayvan gübrelerinin arazilerde değerlendirilmesi sağlanacak. Pülverizatörlerimiz ise zeytinlikler ve diğer bahçelerde üreticimizin işine çok yarayacak. Hem organik tarım yapan hem de diğer üreticilerimizin bordo bulamacı yapmasını sağlayacak ve ürünün kalitesini artıracak. Bir diğer çeşit pülverizatörümüz ile tarlalardaki ürünlerimizin ilaçlanması yapılarak ürünlerimiz zararlılardan en iyi şekilde korunacak ve verim artırılacak” şeklinde konuştu.

İhtiyacı olan tüm üreticilerin bu makine ve ekipmanlardan faydalanabileceğini belirten Başkan Atıgan, , “Bu makineleri üreticimize kira yolu ile vereceğiz. Belirlenecek olan cüzi bir miktar karşılığında tüm üreticilerimiz makine ekipmanlarımızdan gönül rahatlığı ile faydalanabilecek. Her daim olduğumuz gibi biz Oda olarak üreticimizin sonuna kadar yanındayız. Önümüzdeki günlerde yine üreticilerimizden gelen talepler doğrultusunda makine ve ekipman alımı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2018, 13:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472